Tips om gjødsling av et limetre: Når gjødsler du lime

Innholdsfortegnelse:

Tips om gjødsling av et limetre: Når gjødsler du lime
Tips om gjødsling av et limetre: Når gjødsler du lime

Video: Tips om gjødsling av et limetre: Når gjødsler du lime

Video: Tips om gjødsling av et limetre: Når gjødsler du lime
Video: ☑️ как вырастить лимонное дерево из семян 🍋 - невероятный трюк 🌳 2024, Kan
Anonim

Har du et lindetre? Lurer du på hvordan du skal gjødsle lindetreet ditt? Lime trær, som alle sitrus, er tunge matere og trenger derfor ekstra gjødsel; men spørsmålet er, når gjødsler du lindetrær?

Når gjødsler du limetrær?

Som nevnt er lindetrær rikelige matere som krever ikke bare ekstra nitrogen, men også fosfor for å produsere oppblomstringer samt mikronæringsstoffer som magnesium, bor, kobber og sink som er nødvendige for fruktproduksjon.

Nyplantede unge trær bør ikke befruktes før de har fått 15-20 cm vekst. Deretter bør gjødsel påføres rundt unge lime i en 3 fot (i underkant av en meter) ring. Pass på at gjødselen ikke berører stammen eller røttene direkte, og unngå å gjødsle lindetrær med løselig nitrogengjødsel når det er sannsynlig at det kommer kraftig regn.

Gjødsling av modne lindetrær bør skje tre ganger i året. Gjødsle en gang om høsten eller vinteren, en gang tidlig på våren og igjen på sensommeren. Hvis du gjødsler en linde med gjødsel med langsom frigjøring, påfør kun hver sjette til niende måned.

gjødsel til limetrær

Gjødsel til lindetrærer av to forskjellige typer. Limetrær kan gjødsles med enten en kommersiell kjemisk gjødsel spesielt formulert for sitrustrær, eller hvis du er bekymret for avrenning, kan de mates med hagekompost eller husdyrgjødsel. Naturlige gjødselnæringsstoffer gjøres tilgjengelig saktere enn kjemisk gjødsel og må kanskje påføres oftere.

Kjemisk gjødsel for sitrus inneholder nitrogen, fosfor og kalium i varierende prosentandeler. For eksempel er en 8-8-8-mat bra for unge lime som ennå ikke bærer, men en moden fruktbærer vil trenge mer nitrogen, så bytt til en 12-0-12-formel.

Slow release gjødsel som frigjør næringsstoffer sakte over tid er også et flott alternativ, da treet ikke trenger å gjødsles så ofte.

Hvordan gjødsle et limetre

Strø gjødselen på bakken ved foten av treet, og sørg for å holde den en fot (31 cm) eller så unna trestammen. Vann den inn umiddelbart. Hvis du bruker naturlig kompost, påfør 2 pund (0,9 kg.) kompost per måned i vekstsesongen. Spred det igjen i en sirkel ved foten av treet omtrent 31 cm fra stammen.

Anbefalt: