Korean Maple Information: Caring For Korean Maples In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

Korean Maple Information: Caring For Korean Maples In The Landscape
Korean Maple Information: Caring For Korean Maples In The Landscape

Video: Korean Maple Information: Caring For Korean Maples In The Landscape

Video: Korean Maple Information: Caring For Korean Maples In The Landscape
Video: Selecting, Growing and Caring for JAPANESE MAPLES in the Landscape — Ep. 107 2024, Kan
Anonim

Du har hørt om sølvlønn og japansk lønn, men hva er en koreansk lønn? Det er et lite lønnetre som er en fantastisk erstatning for japansk lønn i kaldere områder. For mer informasjon om koreansk lønn og tips om hvordan du dyrker en koreansk lønn, les videre.

Hva er en koreansk lønn?

Koreanske lønnetrær (Acer pseudosieboldianum) ligner ganske mye på de populære japanske lønnene, men de er hardere. Trærne trives i U. S. Department of Agricultures plantehardhetssone 4 til 8. Treet er hjemmehørende i Kina og Korea, hvor det vokser i skogkledde områder. Denne lille spesiallønnen modnes til omtrent 25 fot høy (7,6 m.) og bred.

Korean Maple Information

Den koreanske lønnen er et delikat tre med noen eksepsjonelle egenskaper. Om våren når nye blader åpner seg, er de myke og dunete. Hver har rundt 10 lober og er omtrent like bred som hånden din. Blomstene vises også om våren, og henger i overraskende lilla klaser. De utvikler seg til treets frukter, bevingede samaras, om sommeren.

En stor attraksjon for treet er dens spektakulære høstfarge. De mørkegrønne bladene flammer opp i nyanser av oransje, lilla, gult, rødt og crimson som væretblir kjølig om høsten.

Hvordan dyrke en koreansk lønn

Hvis du vil dyrke en koreansk lønn, finn et sted med fuktig, organisk rik jord og utmerket drenering. Koreanske lønnetrær vil ikke være fornøyd med våte føtter.

Du kan plante disse skjønnhetene i et område med full sol eller et sted med solflekkete skygge. Ikke velg et nettsted som er varmt og tørt.

Omsorg for koreanske lønner

Når du har startet treet, inkluderer omsorg for koreanske lønner vanning. Dette er ganske tørste trær og krever regelmessig vanning. Gi koreanske lønnetrær vann hver uke gjennom hele vekstsesongen, men gi ekstra vann i tørre perioder.

Du må også beskytte disse trærne mot sterk vind. Beskyttelse er også nødvendig i de kaldeste sonene.

Du trenger ikke å bekymre deg mye om insekt- eller sykdomsproblemer. Selv om trærne er mottakelige for stengelkreft, bladflekker og antraknose, har de ingen alvorlige skadedyr- eller sykdomsproblemer.

Anbefalt: