Vokser avokado i sone 9 - Lær om avokadotrær for hager i sone 9

Innholdsfortegnelse:

Vokser avokado i sone 9 - Lær om avokadotrær for hager i sone 9
Vokser avokado i sone 9 - Lær om avokadotrær for hager i sone 9

Video: Vokser avokado i sone 9 - Lær om avokadotrær for hager i sone 9

Video: Vokser avokado i sone 9 - Lær om avokadotrær for hager i sone 9
Video: Как вырастить Авокадо из косточки дома (часть 5) 2024, Kan
Anonim

Elsker alt med avokado og vil dyrke din egen, men du bor i sone 9? Hvis du er som meg, setter du likhetstegn mellom California og dyrking av avokado. Jeg må se for mange reklamefilmer, men vokser avokado i sone 9? Og hvis det faktisk finnes avokadoer egnet for sone 9, hvilke varianter av avokadotrær vil klare seg best i sone 9? Les videre for å finne ut om muligheten for å dyrke avokado i sone 9 og annen informasjon om avokado i sone 9.

Vokser avokado i sone 9?

Avocado er ikke hjemmehørende i USDA-sone 9, men ja, de vil definitivt vokse der. Det er 3 typer avokado: meksikansk, guatemalansk og vestindia. Av disse er meksikanske varianter de mest kaldharde, men ikke s alttolerante, og guatemalansk kommer på en nær andreplass for kuldetoleranse og er noe s alttolerant. Vestindiske avokadoer vokser oftere i Florida, siden de er de mest s alttolerante og minst kaldharde.

Så når du velger sone 9 avokado, se etter meksikanske eller til og med guatemalanske avokadovarianter, hardføre i USDA-sonene 8-10.

Sorter av meksikanske avokadotrær for sone 9 inkluderer:

  • Fuerte
  • Mexicola
  • Stewart
  • Zutano

guatemalanske typeravokado for sone 9 inkluderer:

  • Bacon
  • Hass
  • Gwen
  • Little Cado
  • Reed
  • Pinkerton

Selv om guatemalansk ikke håndterer frost så godt som meksikansk avokado, håndterer de det bedre og er mer sannsynlig at de blir kommersielt dyrket og sendt.

Avocadodyrking i sone 9

Avocadoer liker ikke myrjord, så velg et område for treet ditt med godt drenerende jord. De er imidlertid tolerante for et bredt spekter av jordtyper. Hvis du bor i et område som er utsatt for lavere temperaturer, plant treet på sørsiden av en bygning eller under baldakin.

Hvis målet ditt er fruktproduksjon, sørg for å velge et sted i full sol med minst 6 timer per dag. Fjern eventuelt ugress før planting. Den beste tiden å plante avokado er i mars til juni.

Voksne avokadotrær trenger bare vanning annenhver uke og ofte enda mindre, men når de er unge, sørg for å vanne dem dypt en gang i uken. Når treet er plantet, legg til 6-12 tommer (15-30 cm.) mulch rundt bunnen av treet, hold det unna stammen.

Avhengig av sorten, kan det ta 3 år eller lenger å se frukt. Noen typer avokado er modne om høsten og noen om våren. Å, og det er en god grunn til at jeg tenker på California når jeg tenker på avokado – 90 % av dem er dyrket i den regionen.

Anbefalt: