Sone 9 Vines For Shade: Choosing Shade Loving Vine For Zone 9 Landscapes

Innholdsfortegnelse:

Sone 9 Vines For Shade: Choosing Shade Loving Vine For Zone 9 Landscapes
Sone 9 Vines For Shade: Choosing Shade Loving Vine For Zone 9 Landscapes

Video: Sone 9 Vines For Shade: Choosing Shade Loving Vine For Zone 9 Landscapes

Video: Sone 9 Vines For Shade: Choosing Shade Loving Vine For Zone 9 Landscapes
Video: 10 BEST PERENNIAL VINES for HOT CLIMATES - Growing in the Garden 2024, Kan
Anonim

Sone 9-regionen, som strekker seg gjennom midten av Florida, sørlige Texas, Louisiana og deler av Arizona og California er varm med veldig milde vintre. Hvis du bor her betyr dette at du har et stort utvalg av planter å velge mellom, og å velge vinstokker i sone 9 for skygge kan gi et attraktivt og nyttig element for hagen din.

Shade Loving Vines for sone 9

Beboere i sone 9 er velsignet med klimaet som støtter en rekke flotte planter, men det kan også bli varmt. En skyggeranke, som vokser over et espalier eller balkong, kan være en fin måte å skape en kjøligere oase i den varme hagen din. Det er mange vinstokker å velge mellom, men her er noen av de mer vanlige vinstokkene i sone 9:

  • Engelsk eføy– Denne klassiske grønne vintreet er oftere assosiert med kaldere klima, men den er faktisk vurdert til å overleve i områder så varme som sone 9. Den produserer vakre, mørkegrønne blader og er eviggrønne, så du får år -rund nyanse fra det. Dette er også en vinranke som tåler delvis skygge.
  • Kentucky blåregn– Denne vintreet produserer noen av de vakreste klatrende blomster, med druelignende klaser av hengende lilla blomster. I likhet med amerikansk blåregn, dettesorten vokser godt i sone 9. Den tåler skygge, men produserer ikke så mange blomster.
  • Virginia creeper– Denne vintreet vokser raskt og enkelt på de fleste steder og vil klatre opp til 50 fot (15 m.) og mer. Dette er et godt valg hvis du har mye plass å dekke. Den kan vokse i sol eller skygge. Som en bonus vil bærene den produserer tiltrekke seg fugler.
  • Creeping fig– Creeping fig er en skyggetolerant eviggrønn vinranke som produserer små, tykke blader. Den vokser veldig raskt slik at den kan fylle en plass, opptil 8-9 m, på kort tid.
  • Konføderert sjasmin– Denne vintreet tåler også skygge og produserer vakre hvite blomster. Dette er et godt valg hvis du vil nyte velduftende blomster i tillegg til en skyggefull plass.

Growing Shade Tolerant Vines

De fleste ranker i sone 9 er enkle å dyrke og krever lite vedlikehold. Plant på et sted med sol eller delvis skygge og sørg for at du har noe solid for den å klatre. Dette kan være et espalier, gjerde eller med noen vinranker som engelsk eføy, en vegg.

Vann vinstokken til den er godt etablert, og gjødsle den bare et par ganger det første året. De fleste vinstokker vokser kraftig, så trim gjerne etter behov for å holde vinstokkene under kontroll.

Anbefalt: