Microclover Information: How To Grow A Microclover Lawn

Innholdsfortegnelse:

Microclover Information: How To Grow A Microclover Lawn
Microclover Information: How To Grow A Microclover Lawn

Video: Microclover Information: How To Grow A Microclover Lawn

Video: Microclover Information: How To Grow A Microclover Lawn
Video: Thinking about growing a clover lawn? Here's how 2024, April
Anonim

Mikrokløver (Trifolium repens var. Pirouette) er en plante, og som navnet beskriver er det en type småkløver. Sammenlignet med hvitkløver, en vanlig del av plener tidligere, har mikrokløver mindre blader, vokser lavere til bakken og vokser ikke i klumper. Det er i ferd med å bli et mer vanlig tillegg til plener og hager, og etter å ha lært litt mer informasjon om mikrokløver, vil du kanskje ha den i hagen din også.

Hva er Microclover?

Mikrokløver er en kløverplante, noe som betyr at den tilhører slekten av planter k alt Trifolium. Som alle andre kløvere er mikrokløver en belgfrukt. Dette betyr at den fikserer nitrogen, tar nitrogen fra luften og, ved hjelp av bakterier i rotknuter, konverterer den til en form som kan brukes av planter.

Å dyrke en plen med mikrokløver, en som har en blanding av gress og kløver, tilfører jorda nitrogen og reduserer behovet for gjødsel.

Growing a Microclover Lawn

Hvitkløver ble ofte brukt i plenfrøblandinger fordi den som belgfrukt tilførte nitrogen for å berike jorda, noe som fikk gresset til å vokse bedre. Til slutt endte imidlertid bredbladede ugressmidler som ble brukt til å drepe ugress i plener opp med å drepe hvitkløver. En annen ulempe veddenne typen kløver er at den har en tendens til å danne klumper i en plen.

Mikrokløver, derimot, blander seg bedre med gressfrø, har lavere vekstvaner og vokser ikke i klumper. Å berike jorda uten behov for gjødsel er en viktig grunn til å dyrke en mikrokløverplen.

Hvordan dyrke en mikrokløverplen

Hemmeligheten med å dyrke en mikrokløverplen er at du blander kløveren og gresset i stedet for å ha alt gresset eller alt kløver. Dette gir deg utseendet og følelsen av gress uten at du trenger å bruke mye gjødsel. Gresset trives, takket være nitrogenet fra kløveren. En typisk blanding brukt for en mikrokløverplen er fem til ti prosent kløverfrø i vekt.

Mikrokløverpleie er ikke mye forskjellig fra vanlig plenpleie. Som gress vil det gå i dvale om vinteren og vokse ut igjen om våren. Den tåler litt varme og tørke, men bør vannes under ekstrem varme og tørrhet. En plen med mikrokløvergress bør klippes til ca. 3 til 3,5 tommer (8 til 9 cm.) og ikke kortere.

Vær oppmerksom på at mikrokløver vil produsere blomster om våren og sommeren. Hvis du ikke liker utseendet på den, vil en klipping fjerne blomstene. Som en bonus vil imidlertid blomstene tiltrekke bier til plenen din, naturens pollinatorer. Selvfølgelig kan dette være et problem hvis du har barn eller bieallergi i familien, så husk det.

Anbefalt: