Sedge Lawn Alternative - How To Care For A Sedge Grass Lawn

Innholdsfortegnelse:

Sedge Lawn Alternative - How To Care For A Sedge Grass Lawn
Sedge Lawn Alternative - How To Care For A Sedge Grass Lawn

Video: Sedge Lawn Alternative - How To Care For A Sedge Grass Lawn

Video: Sedge Lawn Alternative - How To Care For A Sedge Grass Lawn
Video: Grass Lawn Alternatives - Video 1 Pennsylvania Sedge (Carex Pensylvanica) 2024, Kan
Anonim

Hvis du leter etter en plante for å spare på sommerregningene, trenger du ikke lete lenger enn sedge. En segegressplen bruker mye mindre vann enn torvgress og kan tilpasses mange steder og klima. Det er mange arter i Carex-familien som fungerer vakkert som et sedgeplen alternativ. Sedge som plen er frodig med farger og bevegelse, og det er lite vedlikehold. Det kan være den perfekte planten for en minimalistisk tilnærming til hagearbeid, men likevel med visuell appell og hardtarbeidende seighet.

Using Sedge as Lawn

Det er på tide å se utenfor boksen på landskapsforming og vike bort fra det gamle velprøvde. Sedge plenerstatning gir et moderne, men naturlig preg til hagen. I tillegg kommer den enkle pleie og vedlikehold av late mann, og sedge er en vinnende plante for plener og andre områder. Det er dusinvis av varianter å velge mellom, hvorav mange er hjemmehørende i Nord-Amerika. Innfødte gressplener kan umiddelbart tilpasses hagen din og er hardfør for miljøet.

Tradisjonelle gressplener er fantastiske steder å spille krokket, rulle på og piknik i solen. Med disse herlige tidsfordriv kommer også klipping, kantklipping, luking, fôring, lufting og halmtaking. Det er enmye arbeid for et anlegg. Hvis du leter etter et alternativ til alt det vedlikeholdet, prøv lavtvoksende sedgeplanter for å fylle ut plassen og forvandle den til et levende, bevegelig plantelandskap. De kan tilby et prærie- eller sanddyneutseende, middelhavs- eller til og med eksotisk landskapstekstur. En gressplen har alt i en allsidig pakke.

Velge en Sedge Lawn-erstatning

Først må du velge plantene dine. For å etterligne følelsen av en plen, bør du plukke lavtvoksende planter; men hvis du føler deg gal, kan du sikkert blande det sammen. De fleste kilene vokser i en klumpet vane. Noen gode gressplen alternativer for å erstatte tradisjonell gress kan være:

  • Carex tumulicola
  • Carex praegracillis
  • Carex pansa

Hver av disse tre første blir mindre enn 45 cm høye med C. pansa og praegracillis på bare 15-20 cm høye i en kompakt klump.

  • Carex flagellifera er en fot (30 cm.) eller mer i høyden.
  • Tussok-hår (C. stricta) er en søt liten plante på 30-60 cm (1 x 2 fot) med dypgrønne, delikate blader.
  • Carex albicans sprer seg ved jordstengler som raskt fyller ut et plantebed eller plenområde, og skaper sømløst et teppe med hvitt skjær.

Sjekk med ditt lokale utvidelseskontor eller hagesenter for prøver de anbefaler som passer for din region.

Installing Sedge as Lawn

Som med ethvert prosjekt, start med en godt forberedt plass. Løsne jorden til minst 15 cm og rak den deretter fri for steiner, røtter og annetrusk.

Sørg for at du har overlegen drenering. Sedgeplanter tåler tørkeforhold, men de foretrekker moderat fuktighet for best vekst. Det de virkelig hater er våte føtter. Om nødvendig kan du jobbe inn litt grus for å forbedre dreneringen.

Plant kilen flere tommer fra hverandre for å tillate vekst. Rhizomspredende planter vil fylle ut eventuelle hull over tid, mens klumpeformer kan installeres litt tettere sammen.

Mulk rundt gresset og gi jevn fuktighet i minst de første 2 månedene. Deretter halverer du vannpåføringen. Plantene trenger egentlig ikke mye tilsetning av næringsstoffer, men en årlig vårgjødsling vil få dem til en god start på vekstsesongen.

Native sedge plener trenger svært lite oppmerksomhet, siden de allerede er tilpasset for å leve naturlig i regionen. Noen hekker drar nytte av en hårklipp på slutten av sesongen for å la ny vekst lett komme gjennom kronen.

Anbefalt: