Aster-planteproblemer - Gjenkjenne og behandle Aster-problemer i hagen

Innholdsfortegnelse:

Aster-planteproblemer - Gjenkjenne og behandle Aster-problemer i hagen
Aster-planteproblemer - Gjenkjenne og behandle Aster-problemer i hagen

Video: Aster-planteproblemer - Gjenkjenne og behandle Aster-problemer i hagen

Video: Aster-planteproblemer - Gjenkjenne og behandle Aster-problemer i hagen
Video: Aster Yellows Disease - 😱🌸😢 2024, Kan
Anonim

Asters er tøffe, enkle å dyrke blomster som kommer i en rekke forskjellige former og størrelser. Kort sagt, de er den ideelle planten for blomsterhagen din. Det gjør det spesielt vanskelig når noe går g alt med dem. Fortsett å lese for å lære mer om vanlige aster-skadedyr og andre vanskeligheter, og hvordan du kan håndtere disse asterplanteproblemene.

gjenkjenne vanlige problemer med asters

Når plantene går, er asters relativt problemfrie. Det er imidlertid flere vanlige aster-skadedyr og sykdommer som kan bli et problem hvis de ikke behandles. Noen asterplantesykdommer er mer overfladiske enn noe annet, og vil ikke påvirke plantenes helse eller evne til å blomstre. Disse inkluderer rust og pulveraktig mugg. De kan behandles med soppdrepende middel.

Noen andre mer alvorlige sykdommer er rotråte, visne og fotråte, som alle kan føre til at planten dør. Unngå råtner ved å plante asters kun i godt drenerende jord. Unngå visne ved å plante bare resistente varianter.

Botrytis-sykdom er en annen sykdom som vil drepe blomstene. Dette kan vanligvis forhindres ved forsiktig vanning – det har en tendens til å danne seg vekst der plantene er våte.

Håndtering av vanlige asterskadedyr

skadedyrkan utgjøre alvorlige problemer med asters. Edderkoppmidd og blonder er ofte et problem, og selv om de ikke dreper plantene, vil de gi dem et usunt utseende. Noen andre vanlige aster-skadedyr er:

  • Løvgruvearbeidere
  • Leafhoppers
  • myk skala
  • Thrips
  • Caterpillars

En god måte å unngå insekter på er å holde bladene til asters tørre, og plante dem med god avstand, også passe på å fjerne ugress og rusk – insekter har en tendens til å trives i fuktige, gjengrodde områder. Hvis du har et kraftig angrep, bruk insektmiddel i henhold til instruksjonene på flasken.

Andre problemer med Aster-anlegg

Bortsett fra skadedyr og sykdommer, kan asters også lide av for mye eller for lite vann. De foretrekker godt drenerende jord og hyppig vanning, og vil begynne å visne hvis røttene deres blir vannete eller tørket ut.

Høyere varianter av aster vil noen ganger falle om under sin egen vekt og må satses.

Anbefalt: