Freesia-planteproblemer - vanlige problemer med fresiaer i hagen

Innholdsfortegnelse:

Freesia-planteproblemer - vanlige problemer med fresiaer i hagen
Freesia-planteproblemer - vanlige problemer med fresiaer i hagen

Video: Freesia-planteproblemer - vanlige problemer med fresiaer i hagen

Video: Freesia-planteproblemer - vanlige problemer med fresiaer i hagen
Video: Freesia Flower, Freesia Bulb Planting, How To Grow Fresia Plants 2024, Kan
Anonim

Bekymringsfrie freesiaer i en hage er et fantastisk tillegg, men ingenting i planteriket er virkelig uten bekymring. Noen få vanlige problemer plager freesiaer, men mange er enkle å håndtere hvis du er bevæpnet med riktig kunnskap. La oss lære mer om freesia-problemer.

Freesia Plant Problemer

Grasiøse og elegante freesiaer bringer litt undervurdert klasse til hagekanten eller kan skape en enormt imponerende planting helt alene. Selv om disse iris-slektningene generelt er hardføre, er det noen sykdommer og skadedyr som kan forårsake alvorlige problemer. Når du har problemer med freesiaer, er det viktig å vite hva du har å gjøre med, slik at du kan velge en passende fremgangsmåte.

Freesiaplanter er ganske tøffe og klager nesten ikke, men en gang i blant vil du få problemer med freesiaplanter, så vi har satt sammen en liste over vanlige freesia-sykdommer og freesia-skadedyr for å gjøre identifiseringen litt enklere. Se opp for disse vanlige problemene med freesiaplanter:

Aphids. Disse myke saft-sugende insektene kan føre til at blader og blomster dukker opp vridd eller forårsake gulning i tilstrekkelig antall. De er enkle åkur hvis du er dedikert til å spraye eller tørke dem bort daglig til befolkningen er borte. Fordi maur noen ganger driver med bladlus, er det også viktig å plassere mauragn i nærheten når du er plaget med bladlus.

Snegler og snegler. Disse landbaserte bløtdyrene kan ødelegge en hage med nattbesøk, og etterlate tyggede blader og blomster. Hvis du mistenker snegler eller snegler, gå ut i hagen om natten med en lommelykt for å bekrefte mistanken din, og håndplukk så mange du kan finne. Å dyppe dem ned i en bøtte med såpevann vil sende skadedyrene raskt. I tillegg kan det være lurt å plassere ølfeller rundt i hagen i grunne retter; bare sørg for at du rengjør dem daglig. Diatoméjord drysset rundt planter kan også hjelpe.

Bakteriell myk råte. Forårsaket av en bakteriell infeksjon, vil bakteriell bløtråte starte som små vannvåte flekker på blader, stengler eller blomster, for så å forstørre og tørke ut, og etterlate en grå, svart eller brunaktig flekk. Under svært våte forhold kan syke planter også utstråle en brunaktig masse av bakterier. Det er veldig lite du kan gjøre når denne sykdommen har satt inn, men å redusere fuktighet rundt planter med svært milde infeksjoner kan bremse progresjonen. Vanligvis er det best å kaste eller ødelegge infiserte planter for å forhindre at bakteriene sprer seg.

Fusarium wilt. Blant de mest frustrerende hagesykdommene er Fusarium-visne uhelbredelig når den først har startet. Dette sopppatogenet ligger i dvale i jorden og venter på sin sjanse til å infisere planter. Når forholdene er for våte eller planter er detoverbefruktet, kan du merke at fresiaen begynner å visne til tross for tilstrekkelig pleie. De gule bladene og den generelle nedgangen som følger vil vanligvis ende med døden. Forbedre hagedreneringen, solariser jorda og prøv igjen neste år – du vil ha mye bedre hell.

Irisbladflekk. Små, gule til grønne vanngjennomvåte lesjoner kan være et tidlig tegn på irisbladflekker, men det tar ikke lang tid før de forstørres til omtrent ¼ tomme, eller omtrent 0,6 centimeter. Flekker vises mer aggressivt når plantene har blomstret, og smelter ofte sammen til større uregelmessige områder. De kan vanligvis holdes i sjakk ved å flytte fresiaene dine til et bedre dreneringssted, fjerne alle brukte blader på slutten av sesongen, så vel som når du deler klumper. Du kan også fjerne infisert vev når det ser ut til å redusere antall aktive sporer.

Anbefalt: