Karvesykdomsbekjempelse – hvordan gjenkjenne og behandle karvesykdommer

Innholdsfortegnelse:

Karvesykdomsbekjempelse – hvordan gjenkjenne og behandle karvesykdommer
Karvesykdomsbekjempelse – hvordan gjenkjenne og behandle karvesykdommer

Video: Karvesykdomsbekjempelse – hvordan gjenkjenne og behandle karvesykdommer

Video: Karvesykdomsbekjempelse – hvordan gjenkjenne og behandle karvesykdommer
Video: Carotisarteriesykdom (CAD): Hva er det? Hvordan kan vi behandle det? 2024, Kan
Anonim

Karve er en flott urt å dyrke i hagen. Mens de fleste bare tenker på frøene som spiselige, kan du faktisk spise hele planten, inkludert røttene som ligner på gulrøtter og pastinakk. Dessverre er det noen karvesykdommer som kan skade, eller til og med drepe, plantene dine.

Potensial Diseases of Caraway

Skadedyr angriper og skader vanligvis ikke karve, men det er noen potensielle sykdommer som kan påføre det. Hvis du ser syke karveplanter i urte- eller grønnsakshagen din, se etter tegn som kan hjelpe deg med å diagnostisere problemet og behandle det:

  • Aster yellows. Bladhopperinsekter sprer denne sykdommen, som forårsaker gulning i blomsterhodene og stilkene. Astergule farger resulterer også i reduksjon i bladstørrelser, misdannede blomster og manglende frøproduksjon.
  • Blight. En soppinfeksjon, bakteppesykdom, gjør at blomster blir brune eller svarte og dør, uten at det produserer frø.
  • Demping av eller kronråtne. Disse rotråtesykdommene forårsaker gulning og tidlig plantedød i år ett. Innen år to er infiserte planter forkrøplet, gule og klarer ikke å produsere frø.
  • Phoma blight. Denne typen sykdom bæres i frø og forårsaker grå eller svarte lesjoner på stilkene og kan forhindre frødannelse.
  • Mugg. En soppinfeksjon, meldugg dekker blader og stilker med pulveraktige, hvite sporer og kan redusere frøproduksjonen.

Karvesykdomskontroll

Når du har lagt merke til sviktende karvesymptomer og funnet ut hva problemet er, ta skritt for å håndtere, behandle eller forhindre det neste sesong:

  • Se etter og kontroller løvhopper for å håndtere og forebygge aster yellows sykdom.
  • Det finnes nå varianter som er motstandsdyktige mot smitte, så for å forhindre eller kontrollere det krever roterende avlinger for å forhindre at soppen bygger seg opp i jorda. Å velge rene frø er også viktig.
  • Demping eller kronråte er foretrukket av våte forhold, så sørg for at jorda drenerer godt og unngå å vanne for mye.
  • Den beste måten å forhindre phoma blight på er å kun bruke sertifiserte sykdomsfrie frø.
  • Kontroller mugg ved å forhindre at planter blir stresset og sørge for at de har tilstrekkelig vann, lys og næringsstoffer.

De fleste sykdommene som påvirker karve er soppinfeksjoner. Det er noen få soppdrepende midler som kan brukes med karve. Prøv å bruke disse håndteringspraksisene før du vurderer bruk av et soppdrepende middel.

Anbefalt: