Beskjæring av himmelske bambusplanter – Lær når og hvordan du beskjærer Nandina-busker

Innholdsfortegnelse:

Beskjæring av himmelske bambusplanter – Lær når og hvordan du beskjærer Nandina-busker
Beskjæring av himmelske bambusplanter – Lær når og hvordan du beskjærer Nandina-busker

Video: Beskjæring av himmelske bambusplanter – Lær når og hvordan du beskjærer Nandina-busker

Video: Beskjæring av himmelske bambusplanter – Lær når og hvordan du beskjærer Nandina-busker
Video: Penger og lykkebringende hårklippsdager i mai 2022: koble sammen pengeoverflod og velstand 2024, Kan
Anonim

Hvis du vil ha en høy lettstelt busk med prangende blomster som ikke krever mye vann, hva med Nandina domestiica? Gartnere er så begeistret for nandinaen sin at de kaller den «himmelsk bambus». Men nandina-planter kan bli langbenet når de vokser seg høyere. Beskjæring av himmelske bambusplanter holder disse fundamentbuskene tette og buskete. Hvis du vil lære å beskjære nandina, gir vi deg de beste tipsene for å kutte ned himmelsk bambus.

Nandina plantebeskjæring

Til tross for det vanlige navnet, er ikke nandina-planter bambus i det hele tatt, men de ligner det. Disse høye buskene er både stivt oppreist og veldig grasiøse. Å legge dem til hagen din gir tekstur og et orientalsk preg.

Selv om du sannsynligvis må beskjære himmelsk bambus for at den skal se best ut, gir busken så mye tilbake. Den er eviggrønn og gir dekorative funksjoner i hver sesong. Om våren og sommeren byr den på skummende hvite blomster som blir til lyse bær om høsten og vinteren. Nandinas blader blir røde om høsten også, mens nytt blad vokser i bronse.

Du vil finne at himmelsk bambus kommer i forskjellige størrelser. Dvergkultivarer er tilgjengelige som holder seg under 5 fot (1,5 m.)høy. Andre busker kan bli 10 fot (3 m) høye. De har en nydelig, naturlig form, og det er en feil å prøve å skjære dem i former. Men å beskjære himmelske bambusplanter for å holde dem buskete er verdt innsatsen. Nandina-plantebeskjæring gir en fyldigere plante.

Hvordan beskjære Nandina for tetthet

Husk at det ikke alltid er nødvendig å beskjære himmelske bambusplanter alvorlig. Busken vokser sakte og holder formen. Men en årlig beskjæring tidlig på våren gjør at høyere kultivarer kan produsere nye skudd og blonder på lavere nivåer av stammen.

Husk tredjedelsregelen. Få ut beskjæringsknivene om vinteren eller tidlig på våren og begynn. Start med å kutte ned himmelske bambusstokker. Ta ut en tredjedel av det totale antallet på bakkenivå, og fordel dem du fjerner jevnt i hele bushen.

Deretter beskjærer du himmelske bambusstilker – en tredjedel av de gjenværende – for å redusere høyden. Klipp dem av over et blad eller bladknopp omtrent halvveis ned i stokken. Når de spirer ny vekst, vil de fylle planten. La resten av planten være ubeskjært.

Anbefalt: