Når du skal beskjære leucadendroner: tips for leucadendronbeskjæring

Innholdsfortegnelse:

Når du skal beskjære leucadendroner: tips for leucadendronbeskjæring
Når du skal beskjære leucadendroner: tips for leucadendronbeskjæring

Video: Når du skal beskjære leucadendroner: tips for leucadendronbeskjæring

Video: Når du skal beskjære leucadendroner: tips for leucadendronbeskjæring
Video: How to Prune a Leucadendron with David Rizzo 2024, Kan
Anonim

Leucadendrons er fascinerende og vakre blomstrende planter som er hjemmehørende i Sør-Afrika. Blomstene er lyse og har et visst forhistorisk utseende som garantert vil glede … så lenge du vet hvordan du skal ta vare på dem. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan og når du kan beskjære leucadendrons for å få mest mulig ut av blomstringspotensialet.

Hvordan beskjære en Leucadendron-plante

Leucadendron blomstrer om våren, for så å fortsette å sette ut frisk vekst gjennom sommeren. Siden planten blomstrer, er det en god idé å fjerne brukte blomster for å holde den pen og oppmuntre til flere oppblomstringer. Å kutte ned en leucadendron er seriøst gjort etter at alle blomstene har passert.

Leucadendronbeskjæring er ikke en eksakt vitenskap, og plantene tåler mye klipping veldig tilgivende. Det viktigste å forstå er at en treaktig stilk uten blader sannsynligvis ikke vil sette ut ny vekst. På grunn av dette er det viktig når du beskjærer leucadendroner å alltid legge igjen litt ny, løvrik vekst ved hvert kutt.

Leucadendron-beskjæring

Når leucadendron-planten er ferdig med å blomstre til våren, fjern alle brukte blomster. Deretter klipper du tilbake alle de grønne stilkene slik at det er minst 4 settav blader igjen. Ikke kutt ned så langt at du når den treaktige, bladløse delen av stilken, ellers vil ingen ny vekst dukke opp. Så lenge det fortsatt er blader på hver stilk, kan du kutte planten ganske drastisk.

Gjennom vekstsesongen vil den beskjærte leucadendronen din sette ut massevis av ny vekst i en mer attraktiv, tettere form, og neste vår bør den gi flere blomster. Planten skal ikke beskjæres på nytt før et år til. Da kan du utføre den samme kuttehandlingen.

Anbefalt: