Squash med mugg - hva du skal gjøre når squashblader har pulveraktig mugg

Innholdsfortegnelse:

Squash med mugg - hva du skal gjøre når squashblader har pulveraktig mugg
Squash med mugg - hva du skal gjøre når squashblader har pulveraktig mugg

Video: Squash med mugg - hva du skal gjøre når squashblader har pulveraktig mugg

Video: Squash med mugg - hva du skal gjøre når squashblader har pulveraktig mugg
Video: Easy, Inexpensive Powdery Mildew Spray for Squash & Cucumbers, Prune Leaves to Keep Production Going 2024, Kan
Anonim

Vi har ofte den perfekte stormen med sommervær for å bidra til en alvorlig infeksjon av mugg på squash, spesielt vår butternut- og spaghetti-squash. Squashbladene med mugg dør tilbake, og utsetter frukten for solsår på dets formingsstadiet. Det er ikke uvanlig at squashblader har pulveraktig mugg, men siden det påvirker utbyttet, hvordan kan du behandle mugg i squash? Les videre for å finne ut mer.

Squash med pulveraktig mugg

Mugg sprer seg raskt og kan reise langt. I tillegg til squashplanter kan den ramme et hvilket som helst antall grønnsaker, inkludert:

  • Artisjokker
  • Agurker
  • Aubergine
  • salat
  • Meloner
  • Pastinakk
  • Erter
  • Redishes
  • Tomater
  • Roper

Det er imidlertid forskjellige typer mugg som angriper hver grønnsak. Når det gjelder cucurbits, er det tre forskjellige sopparter som er ansvarlige for å forårsake meldugg: Podosphaera xanthii, Golovinomyces cucurbitacearum og Golovinomyces orontii.

I motsetning til hva du kanskje tror, er mugg på squash ikke utbredt i våte vekstsesonger. Faktisk er fuktige forhold ikke nødvendige i det hele tatt for å fremme denne soppen, og den liker det veldig varmt. Derfor er den nevnte "perfekte stormen" en uvanlig tørr, varm sommer.

Så hvordan identifiserer du mugg i squash? Denne sykdommen er ganske tydelig i utseende. Den vises først på eldre blader, som rødbrune flekker. Ved utbruddet kan sykdommen bare identifiseres via mikroskop, men raskt vil den bli tydelig ettersom den raskt sprer seg for å lage hvite, muggdekkede blader, bladstilker og stilker. Dette pulveraktige mycelet gjør at bladene ser ut til å ha blitt dyppet i talkum. Bladene mister sin vanlige mørkegrønne fargetone, blir blekgule, deretter brune og skrumper til slutt, slik at squashen blir utsatt for solbrenthet.

Konidier (sporer) produseres raskt i pulvermyceliet, og enhver vind- eller luftbevegelse fører dem til tilstøtende planter og blader samt til planter som ligger enda lenger unna. Faktisk tar det bare tre til syv dager fra første infeksjon til symptomer. Mugg trives i tett beplantning, skyggelagt til lav lyseksponering og høy relativ luftfuktighet. Infeksjon kan forekomme hvor som helst mellom 50-90 F. (10-32 C.), men det favoriserer varmere temperaturer opp til 80 F. (26 C.), men ikke over 100 F. (37 C.). Mugg i cucurbits spres også fordi sykdommen overvintrer og spres til påfølgende generasjoner med squash.

Muggkontroll

Sammen med den perfekte stormen av værforhold hjelper vi uten tvil sykdommen. Som nevnt ovenfor overvintrer sykdommen. Å øve på vekstskifte vil gå enlangt i å hindre spredning av mugg. Ikke plant agurk i samme område på minst to år. Vi drev ikke alltid med vekstskifte; Jeg skylder på den andre halvdelen min.

Ytterligere håndteringsteknikker for å behandle mugg i squash er å ødelegge alle syke planterester, plassplantinger siden en tett beplantet tomt er mer sannsynlig å bli infisert, og planteresistente varianter når det er mulig. Hold også hagen fri for ugress. Muggkontroll kan også trenge å kombineres med en rettidig påføring av et soppdrepende middel.

Når du bruker soppdrepende midler, er det for sent for dem å være til noen nytte når symptomene blir utbredt. Soppdrepende midler virker ved å forhindre infeksjon av sunt løvverk, så finn infeksjonen tidlig. Det finnes en rekke organiske alternativer tilgjengelig i tillegg til tradisjonelle soppsprayer.

  • Svovel- og "Stylet"-olje er effektive produkter for å kontrollere mugg.
  • Fikserte kobbersoppdrepende midler har også vist resultater når det gjelder håndtering av mugg.
  • Neem-olje er også en effektiv bekjemper for å håndtere pulveraktig mugg.

Uansett hva du velger, husk at nøkkelen er en tidlig påføring, før sykdommen er lett synlig over hele løvet.

Anbefalt: