What Is A Fashion Azalea: Learn About Fashion Azalea Information and Care

Innholdsfortegnelse:

What Is A Fashion Azalea: Learn About Fashion Azalea Information and Care
What Is A Fashion Azalea: Learn About Fashion Azalea Information and Care

Video: What Is A Fashion Azalea: Learn About Fashion Azalea Information and Care

Video: What Is A Fashion Azalea: Learn About Fashion Azalea Information and Care
Video: How to grow Fashion Azaleas with a detailed description 2024, Kan
Anonim

Nei, "Fashion Azalea" er ikke navnet på en ny designer av klær for stjernene. Hva er en mote-azalea? Det er det vanlige navnet på en levende azalea-kultivar som du kanskje vil invitere inn i hagen din. Hvis du vil ha mer informasjon om moteasalea, eller tips om hvordan du dyrker moteasalea, les videre.

Hva er en mote-azalea?

En mote-azalea (Rhododendron x ‘Fashion’) er en eviggrønn busk med strålende flammende blomster. Azalea-kultivaren 'Fashion' vokser oppreist til 1,5 m høy og bred. Den er dekket med karmosinrøde eller laksefargede blomster fra høst til vinter.

I følge informasjon om mote-azalea, blomstrer denne kultivaren om våren, høsten og vinteren med mindre fremgangen stoppes av en alvorlig frost. Blomstene forblir på greinene lenge etter at de falmer.

Growing Fashion Azalea

Hvis du vurderer å dyrke moteasalea, kan det være lurt å kjenne til kultivarens historie. Det kom fra et omfattende avlsprogram av USDA i Glenn Dale, Maryland. Det er en av de 4500 variantene som kalles Glenn Dale-hybridene. Mange Glenn Dale azalea-varianter er kraftige planter med store blomstersom har større kaldhardhet enn vanlige azalea-busker. Det er mange varianter som blomstrer i midten og slutten av sesongen. ‘Mote’ er en midtsesongblomster, og blomstringen når toppen på slutten av våren.

Hvis du dyrker Glenn Dale-hybrider, kan du oppnå en kontinuerlig blomstring av asalea store deler av året. Mange gartnere foretrekker en rekke blomstrende asaleaer i stedet for en stor eksplosjon av farger. Moteasalea vokser best i USDA plantehardhetssone 7 til 10. Hvis du bor i en av disse sonene, er det enkelt å dyrke disse asaleaene.

Når det gjelder mote-asaleapleie, vil du bli glad for å lære hvor lite krevende denne kultivaren er. Plant mote-azaleabusker i skygge, delvis skygge eller sol, og de vil fortsatt være glade. Gi buskene dine godt drenert, organisk rik jord og gi dem regelmessig og sjenerøs vanning under etableringen.

Mer informasjon om mote-azalea forteller oss at disse er syreelskende planter, så unn dem en syrebasert gjødsel når buskene har blomstret. Som en del av pleie av mote-azalea, beskytt røttene deres mot sol og kulde ved å legge et tykt lag med mulch over rotsonen.

Anbefalt: