Tobacco Ringspot On Spinat: Treating Spinat With Tobacco Ringspot Virus

Innholdsfortegnelse:

Tobacco Ringspot On Spinat: Treating Spinat With Tobacco Ringspot Virus
Tobacco Ringspot On Spinat: Treating Spinat With Tobacco Ringspot Virus

Video: Tobacco Ringspot On Spinat: Treating Spinat With Tobacco Ringspot Virus

Video: Tobacco Ringspot On Spinat: Treating Spinat With Tobacco Ringspot Virus
Video: Tobacco Ringspot Virus (PDB 1A6C) 2024, Kan
Anonim

Ringspotvirus av spinat påvirker utseendet og smaken til bladene. Det er en vanlig sykdom blant mange andre planter i minst 30 forskjellige familier. Tobakksringflekk på spinat fører sjelden til at planter dør, men løvet er redusert, falmet og redusert. I en avling der løvet er høsten, kan slike sykdommer ha alvorlige konsekvenser. Lær tegnene og noen forebygginger for denne sykdommen.

Signs of Spinat Tobacco Ringspot

Spinat med tobakksringflekkvirus er en sykdom som gir mindre bekymring. Dette er fordi det er lite vanlig og ikke påvirker en hel avling som regel. Tobakksringflekk er en svært alvorlig sykdom i soyaproduksjonen, men forårsaker knoppsyke og svikt i å produsere belger. Sykdommen sprer seg ikke fra plante til plante og anses derfor ikke som et smittsomt problem. Når det er sagt, når det oppstår, er den spiselige delen av planten vanligvis ubrukelig.

Unge eller modne planter kan utvikle ringflekkvirus av spinat. Det yngste løvet viser de første tegnene med tydelige nekrotiske gule flekker. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil disse forstørre seg og danne bredere gule flekker. Bladene kan være dvergformede og rulle innover. Dekantene på bladene vil bli bronse i fargen. Bladstilkene vil også misfarges og noen ganger deformeres.

Alvorlig berørte planter visner og er forkrøplet. Sykdommen er systemisk og beveger seg fra røttene til bladene. Det finnes ingen kur mot sykdommen, så forebygging er den første veien til kontroll.

overføring av spinattobakk-ringflekk

Sykdommen infiserer planter gjennom nematoder og infisert frø. Frøoverføring er trolig den viktigste faktoren. Heldigvis produserer planter som er tidlig infisert sjelden mye frø. Imidlertid kan de som får sykdommen senere i sesongen blomstre og sette frø.

Nematoder er en annen årsak til spinat med tobakksringflekkvirus. Dolknematoden introduserer patogenet gjennom plantens røtter.

Det er også mulig å spre sykdommen gjennom enkelte insektgruppers aktiviteter. Blant disse inkluderer gresshopper, trips og tobakksloppebillen kan være ansvarlig for å introdusere tobakksringflekker på spinat.

Preventing Tobacco Ringspot

Kjøp sertifisert frø der det er mulig. Ikke høst og spar frø fra infiserte bed. Hvis problemet har oppstått før, behandle åkeren eller bedet med nematicid minst én måned før planting.

Det finnes ingen sprayer eller systemiske preparater for å kurere sykdommen. Planter bør fjernes og destrueres. De fleste studier på sykdommen er gjort på soyaavlinger, hvorav noen få stammer er resistente. Det er ingen resistente varianter av spinat til dags dato.

Bruke sykdomsfrie frø og sikre at dolknematoden ikke er innejord er de viktigste metodene for kontroll og forebygging.

Merk: Eventuelle anbefalinger knyttet til bruk av kjemikalier er kun til informasjonsformål. Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mer miljøvennlige.

Anbefalt: