What Is Tomato Grey Leaf Spot - Lær om behandling av tomatgrå bladflekker

Innholdsfortegnelse:

What Is Tomato Grey Leaf Spot - Lær om behandling av tomatgrå bladflekker
What Is Tomato Grey Leaf Spot - Lær om behandling av tomatgrå bladflekker

Video: What Is Tomato Grey Leaf Spot - Lær om behandling av tomatgrå bladflekker

Video: What Is Tomato Grey Leaf Spot - Lær om behandling av tomatgrå bladflekker
Video: The Perfect Control of Aphids, The Simplest and Easiest Solution by JADAM 2024, Kan
Anonim

Søte, saftige, modne tomater fra hagen er en godbit verdt å vente på til sommeren. Dessverre kan det som er lyst på avling bli redusert av en rekke sykdommer og skadedyr. Grå bladflekk på tomater er et klassisk eksempel og er en av mange sykdommer som kan ramme planter i nattskyggefamilien. Tomatgrå bladflekkkontroll er faktisk ganske enkelt forutsatt at du praktiserer gode dyrkings- og hygieniske rutiner.

Hva er tomatgrå bladflekk?

Du drar ut for å inspisere de rike tomatplantene dine bare for å oppdage brune til grå lesjoner med en gul glorie. Dette er en vanlig soppsykdom som påvirker planter på alle stadier av livet. Dette er en soppsykdom og påvirker ikke de fantastiske fruktene, men det kan redusere plantens helse og dermed kvaliteten på fruktproduksjonen.

Grå bladflekk på tomater er forårsaket av soppen Stemphylium solani. Det forårsaker lesjoner på blader som blir glasert i midten og sprekker. Dette gir hull etter hvert som sykdommen utvikler seg. Lesjoner vokser opp til 1/8 (0,31 cm.) på tvers. De berørte bladene dør og faller. Stengler kan også utvikle flekker, først og fremst unge stilker og petioles. Den konsekventedroppede blader kan føre til solsår på frukt, noe som kan gjøre tomaten usmakelig.

Tomater dyrket i sørstatene er først og fremst rammet. Sykdommen favoriserer fuktige, varme forhold, spesielt når fuktighet på bladene ikke har tid til å tørke før kveldsduggen kommer.

Årsaker til grå bladflekker av tomater

Behandling av grå bladflekker på tomater er ikke så viktig som å sørge for at plantene aldri får sykdommen i utgangspunktet. Forebygging er alltid enklere, så det er nødvendig å forstå hvor denne sykdommen skjuler seg.

I hagen vil den overvintre i planterester. Ikke bare tomater, men andre nattskyggeblader og stilker som har f alt kan bære sykdommen. I kraftig vårregn og vind sprer sykdommen seg gjennom regnsprut og vind.

Gode hygieniske tiltak bidrar langt for å forebygge sykdommen. Sanering av verktøy og utstyr kan også forhindre at denne soppen beveger seg inn i andre upåvirkede senger.

Flekkkontroll for tomatgrå blader

Noen dyrkere anbefaler å behandle grå bladflekker på tomater ved å bruke et soppdrepende middel for tidlig sesong. Dette kan bidra til å forhindre en rekke soppsykdommer. Det finnes også noen få resistente tomatsorter hvis du kan finne dem i din region.

Den beste bekjempelsen av tomatgrå bladflekker er vekstskifte etterfulgt av sanering av frøbed og soppdrepende midler tidlig i planteutviklingen. Du kan også håndplukke av berørte blader for å forhindre rask spredning av soppen på planten. Ødelegg plantemateriale i stedet for å legge det i komposthaugen.

Anbefalt: