Behandle et blåbær med bladflekker: diagnostisering av bladflekker på blåbær

Innholdsfortegnelse:

Behandle et blåbær med bladflekker: diagnostisering av bladflekker på blåbær
Behandle et blåbær med bladflekker: diagnostisering av bladflekker på blåbær

Video: Behandle et blåbær med bladflekker: diagnostisering av bladflekker på blåbær

Video: Behandle et blåbær med bladflekker: diagnostisering av bladflekker på blåbær
Video: Q&A - I have a blueberry that has rusty looking spots. Is there a cure for this? 2024, Kan
Anonim

Blåbærbusker skal ha skinnende grønne blader og rund blå frukt. Noen ganger vil du se at de blåbærbladene har mørke flekker på seg. Bladflekker på blåbær forteller deg noe du kanskje ikke vil høre: det er noe g alt med planten din. Hvis du ser flekker på blåbærblader, har busken din utviklet en av flere blåbærbladflekksykdommer. De fleste bladflekker på blåbær er forårsaket av soppsykdommer. Les videre for å finne ut mer.

What Causes Blueberry Leaf Spot?

Pekker på blåbærblader er vanligvis forårsaket av sopp, og noen kan ødelegge en hel avling. Hvis du har blåbærbusker, må du lære om hva som forårsaker blåbærbladflekksykdommer og måter å behandle dem tidlig på.

De to vanligste bladflekksykdommene er antraknose og septoria. Soppene som forårsaker disse problemene lever i jorda eller nedfallne blader under buskene og overvintrer der. Soppene overføres til andre planter med nedbør.

En annen av hovedsykdommene som forårsaker bladflekker på blåbær er Gloeocercospora. Det gjør imidlertid ikke betydelig skade på en blåbærlapp. Alternaria bladflekk er en annen sopp somforårsaker blåbær med bladflekk.

Soppsykdommer dukker ofte opp om våren når regnet begynner. Våte, varme forhold er ideelle for at soppsykdommer skal trives. Organismene overvintrer i jorda og blir aktive i fuktighet.

Behandling av blåbær med bladflekksykdom

Det er interessant å lære om årsakene til flekker på blåbærblader. Det virkelige spørsmålet gartnere vil ha svar på, handler imidlertid om hvilke skritt de kan ta for å behandle problemet.

Først bør du prøve å forhindre at buskene dine blir angrepet. Hvis du tenker på dette tilstrekkelig tidlig, kan du kjøpe blåbærplanter som er motstandsdyktige mot blåbærbladflekksykdommer.

Et annet viktig skritt er å fjerne alt planteavfall fra bærflekken etter høsting hvert år. Soppene lever i jord, men også på nedfallne blader under plantene. En god opprydding kan bidra langt for å forhindre dette.

Hvis soppen som forårsaker blåbærbladflekker har funnet veien inn i bærflekken din, trå forsiktig. Pass på at du ikke sprer soppen selv når du jobber i hagen. Desinfiser verktøyene dine hver gang du bruker dem.

Til slutt, behandling av disse buskene med riktig soppdrepende middel tidlig kan hjelpe blåbærene til å holde seg spreke. Ta inn en prøve av bladflekker på blåbær til hagebutikken din og be om et soppmiddel som vil fungere. Bruk den i henhold til etikettens anvisninger.

Anbefalt: