How To Grow An Adams Crabapple Tree - Using Adams Crabapples for pollinating

Innholdsfortegnelse:

How To Grow An Adams Crabapple Tree - Using Adams Crabapples for pollinating
How To Grow An Adams Crabapple Tree - Using Adams Crabapples for pollinating

Video: How To Grow An Adams Crabapple Tree - Using Adams Crabapples for pollinating

Video: How To Grow An Adams Crabapple Tree - Using Adams Crabapples for pollinating
Video: Why you should plant a crabapple 2024, Kan
Anonim

Hvis du leter etter et mindre, under 8 m. tre som er et interessant hageeksemplar gjennom hver sesong, trenger du ikke lete lenger enn en "Adams"-krabbe. Vakkert treet kan være, men det er en annen viktig grunn til å dyrke en Adams crabapple; det er et godt valg for pollinering av andre eplesorter. Interessert i å bruke Adams crabapple som pollinator? Les videre for å finne ut hvordan du dyrker en Adams crabapple og informasjon om Adams crabapple care.

Adams Crabapple som bestøver

Hva gjør Adams crabapples ideelle for pollinering av andre typer epler? Crabapple-trær tilhører Rose-familien, men de deler samme slekt, Malus, som epler. Selv om det er noen mindre uenighet om punktet, er forskjellen vilkårlig. Når det gjelder epler vs. crabapples, er fruktstørrelse egentlig det eneste som skiller dem.

Så, med andre ord, et Malus-tre med frukt som er to tommer (5 cm.) eller større på tvers, anses å være et eple og et Malus-tre med frukt som er mindre enn to tommer (5 cm).) på tvers kalles en krabbe.

På grunn av deres nære slektskap gjør crabapple-trær utmerkede valg for krysspollinerende epler. Denne crabapple er en middels til sen sesongblomster og kan brukes til å bestøve følgende epler:

  • Braeburn
  • Crispin
  • Enterprise
  • Fuji
  • Granny Smith
  • Pristine
  • York

Trær bør plantes innen 50 fot (15 m.) fra hverandre.

How to Grow an Adams Crabapple

Adams-crabapples har en mindre tett, avrundet vane som blomstrer med masser av burgunderblomster tidlig til midten av våren før de blader ut. Blomstene viker for små, strålende røde frukter som blir liggende på treet gjennom vinteren. Om høsten blir bladverket gyllent gult.

Å dyrke en Adams crabapple er lite vedlikehold, siden treet er kuldebestandig og motstandsdyktig mot sykdommer. Adams crabapples kan dyrkes i USDA sone 4-8. Trær bør dyrkes i full sol og fuktig, godt drenerende, mildt sur jord.

Adams crabapples er lite vedlikehold, lettstelte for trær. Andre typer crabapple har en tendens til å miste frukten om høsten, som deretter må rakes opp, men disse crabapples holder seg på treet hele vinteren, tiltrekker seg fugler og små pattedyr, og minimerer Adams crabapple-pleie.

Anbefalt: