Crabapple Fertilizer Needs – How much should you Be Feeding a Crabapple Tree

Innholdsfortegnelse:

Crabapple Fertilizer Needs – How much should you Be Feeding a Crabapple Tree
Crabapple Fertilizer Needs – How much should you Be Feeding a Crabapple Tree

Video: Crabapple Fertilizer Needs – How much should you Be Feeding a Crabapple Tree

Video: Crabapple Fertilizer Needs – How much should you Be Feeding a Crabapple Tree
Video: Everything You Need to Know About Crab Apples! | DAFT 2024, April
Anonim

Blomstrende crabapple er et populært prydtre som mange velger for landskapsforming for den attraktive formen, vårblomstene og behovet for lite vedlikehold. Til tross for at den er helt uenig, kan det være nødvendig å mate en crabapple for å fremme vekst og helse.

Crabapple gjødselbehov

Crabapple-fôring bør være balansert: ikke nok gjødsel og treet vokser kanskje ikke godt eller bare veldig sakte, men for mye gjødsel kan få det til å vokse på en usunn måte og gjøre det mer mottakelig for sykdommer som brannspise. For mye gjødsel kan også fremme mer bladvekst og begrense antallet blomster som utvikler seg.

Generelt trenger ikke crabapples mye gjødsling det første året. Bruk i stedet et organisk materiale, som kompost, for å forberede jorda før planting. Det kan også være lurt å vurdere å teste jorda først for å finne ut om det er næringsmangel. Hvis det er det, kan de løses først for å forhindre problemer senere.

En generell 10-10-10 gjødsel er et godt valg for å mate et krabbetre. En annen anbefaling er å bruke 1 til 2 pund (0,5-1 kg.) gjødsel per 100 kvadratfot (9,29 kvm)av bakken rundt treet. Rotsystemet strekker seg omtrent 20 til 30 fot (6-9 m.) utover kanten av kronen på treet. Du kan bruke denne informasjonen til å beregne arealet og bestemme gjødselbehovet, men hold deg til den lave enden av anbefalingen for crabapples.

Den beste tiden å gjødsle er på høsten eller senvinteren.

Hvordan gjødsle en Crabapple

Det finnes flere metoder for gjødsling av crabapples. To av disse anbefales ikke lenger av de fleste eksperter: bore hull i bakken rundt treet og sette inn gjødsel og bruke stakegjødsel satt inn i bakken. Begge har vist seg å være mindre effektive enn bare å spre gjødsel på bakken.

Denne foretrukne metoden er imidlertid enkel å gjøre. Mål mengden gjødsel som trengs og bruk en spreder for å fordele den jevnt på bakken. Alternativt kan du spre det for hånd, men husk å bruke hansker for å håndtere gjødselen.

Anbefalt: