Hellebore-bladene blir brune: Rettelser for bruning av Hellebore-planter

Innholdsfortegnelse:

Hellebore-bladene blir brune: Rettelser for bruning av Hellebore-planter
Hellebore-bladene blir brune: Rettelser for bruning av Hellebore-planter

Video: Hellebore-bladene blir brune: Rettelser for bruning av Hellebore-planter

Video: Hellebore-bladene blir brune: Rettelser for bruning av Hellebore-planter
Video: 3 ВЫБОР МАРКЕРА ИГРЫ | Сделай сам FUN TOTE BAGS | Мы - Дэвисы 2024, April
Anonim

Hellebore er en vakker og hardfør flerårig blomst med tidlig vårblomstring som lyser opp hager etter en lang vinter. Hellebore er generelt lett å dyrke og ta vare på, men du kan oppleve at du noen ganger får lite attraktive, brune helleboreblader. Her er hva det betyr og hva du kan gjøre med det.

My Hellebore brunes – hvorfor?

For det første hjelper det å forstå helleboreplantene dine. Disse er eviggrønne til semi-eviggrønne stauder. Om grøntområdet varer hele vinteren eller om du får hellebore som blir brun, avhenger av klimasonen din. Generelt er hellebore eviggrønn i sonene 6 til 9. I kaldere klima kan disse plantene være semi-eviggrønne. Hellebore er hardfør til sone 4, men i sone 4 og 5 vil den ikke fullt ut oppføre seg som en eviggrønn staude.

Bruning hellebore-planter kan vanligvis forklares med den semi-eviggrønne naturen i visse klima. Hvis du er i en sone der hellebore oppfører seg som en semi-eviggrønn plante, vil noe av det gamle løvet brunes og dø tilbake om vinteren. Jo kaldere klimaet er, eller en spesiell vintersesong, desto mer brunfarge vil du se.

Hvis helleborebladene dine blir brune, eller til og med gule, men du bor iet varmere klima, der det skal være en eviggrønn plante, ikke anta at misfargingen er en sykdom. Hvis du har en periode med dårlig vær - kaldere og tørrere enn vanlig - er bruningen sannsynligvis skade relatert til forholdene. Snø bidrar faktisk til å beskytte helleboreblader som er sårbare for denne skaden, siden den gir isolasjon og beskyttelse mot tørr luft.

Enten helleboren din brunes naturlig på grunn av klimaet ditt, eller den er skadet på grunn av dårlig vær, vil den sannsynligvis overleve til å vokse nytt løvverk og blomstrer om våren. Du kan klippe av de døde, brune bladene og vente til den nye veksten kommer tilbake.

Anbefalt: