Walker's Weeping Caragana Care - Learn How To Grow A Weeping Caragana

Innholdsfortegnelse:

Walker's Weeping Caragana Care - Learn How To Grow A Weeping Caragana
Walker's Weeping Caragana Care - Learn How To Grow A Weeping Caragana

Video: Walker's Weeping Caragana Care - Learn How To Grow A Weeping Caragana

Video: Walker's Weeping Caragana Care - Learn How To Grow A Weeping Caragana
Video: How to prune a hanging peashrub 2024, Mars
Anonim

Walker's weeping peashrub er en attraktiv og ekstremt kaldhard busk som dyrkes både for sin seighet og umiskjennelige form. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du dyrker en gråtende caraganabusk.

Weeping Peashrub Info

Walker's weeping peashrub (Caragana arborescens 'Walker') er en sort som må podes inn i en bestemt form. En vanlig Caragana arborescens (også k alt en sibirsk peashrub) har et tradisjonelt oppreist vekstmønster. For å oppnå Walkers karakteristiske gråtestruktur, podes stilkene i rette vinkler fra toppen av en enkelt oppreist stamme.

Resultatet er en unik og bemerkelsesverdig ensartet gråtende form når stilkene vokser ut fra stammen og deretter rett ned til bakken. Plantens blader er veldig tynne, delikate og fjæraktige, noe som gir en vakker, pisket sløreffekt om sommeren.

Walkers gråtende peashrubs har en tendens til å nå 5 til 6 fot (1,5-1,8 m.) i høyden, med en spredning på 3 til 4 fot (0,9-1,2 m.).

Walker's Weeping Caragana Care

Å dyrke Walkers gråtende peashrub-planter er overraskende enkelt. Til tross for det delikate utseendet til bladene og de dinglende grenene, er planten hjemmehørende i Sibir og hardfør iUSDA sone 2 til 7 (som er hardfør ned til -50 F. eller -45 C.!). Om våren produserer den attraktive gule blomster. Om høsten mister den de fjærkledde bladene, men entallsformen på stammen og greinene gir god vinterinteresse.

Den trives i full sol til halvskygge. Til tross for buskens form, krever den faktisk veldig lite trening eller beskjæring (utover den første podingen). Stilkene skal naturlig nok begynne å bøye seg nedover, og de vil vokse mer eller mindre rett mot bakken. De har en tendens til å stoppe omtrent halvveis til bakken. Dette fjerner enhver bekymring for dem som drar i jorda, og det etterlater den enkle bunnstammen noe utsatt for å forsterke den uvanlige formen.

Anbefalt: