Informasjon om koreansk buksbom – Lær hvordan du dyrker en koreansk buksbombusk

Innholdsfortegnelse:

Informasjon om koreansk buksbom – Lær hvordan du dyrker en koreansk buksbombusk
Informasjon om koreansk buksbom – Lær hvordan du dyrker en koreansk buksbombusk

Video: Informasjon om koreansk buksbom – Lær hvordan du dyrker en koreansk buksbombusk

Video: Informasjon om koreansk buksbom – Lær hvordan du dyrker en koreansk buksbombusk
Video: How to Transplant Korean Boxwoods : Grow Guru 2024, Kan
Anonim

Buksbomplanter er populære og finnes i mange hager. Koreanske buksbomplanter er imidlertid spesielle siden de er spesielt kaldharde og kan trives helt ned til U. S. Department of Agricultures plantehardhetssone 4. Hvis du vil lære mer informasjon om koreansk buksbom eller få tips for dyrking av koreansk buksbom, les videre.

koreansk buksbominformasjon

Koreanske buksbomplanter (Buxus sinica insularis, tidligere Buxus microphylla var. koreana) er eviggrønne bredbladede busker. De vokser oppreist til omtrent 2 fot (0,6 m.) høye. De er litt bredere enn de er høye når de er modne, og utvikler en delvis åpen grenstruktur. Disse buskene er tette planter. Deres mange grener er dekket med eviggrønne blader med fin tekstur som gir buskene visuell interesse hele året.

Om sommeren er bladene grønne. Om vinteren tar de på seg en bronsestøping. Våren bringer små, velduftende, kremfargede blomster som tiltrekker bier. Blomstene utvikler seg til frøkapsler om høsten.

Hvordan dyrke en koreansk buksbom

Hvis du lurer på hvordan du dyrker en koreansk buksbom, husk at disse buksbomene er kaldharde. De kan overleve vintre inordlige stater, ned til USDA hardførhetssone 4.

Å dyrke koreansk buksbom starter med å velge et plantested. Velg et sted som får litt sol, ideelt sett delvis sol. Hvis du velger et sted for full sol, kan plantene dine lide av solsår om vinteren. Du må finne et sted med fuktig, leirholdig jord.

Buskenes eviggrønne løvverk trenger litt beskyttelse mot uttørking. Plasser dine koreanske buksbomplanter der de er skjermet fra tørkende vintervind. Hvis du ikke gjør det, kan de lide av vinterforbrenning.

koreansk buksbompleie

Irrigation er en del av koreansk buksbompleie. Mens plantene er tørketolerante, er det viktig å sørge for regelmessig vanning i løpet av den første sesongen etter transplantasjon. Dette hjelper røttene til å etablere seg. Bruk mulch for å holde rotsystemet kjølig og fuktig.

Beskjæring er en av oppgavene du må påta deg som en del av koreansk buksbompleie. Buksbom brukes ofte som hekkplante eller i en border. Heldigvis er den veldig tolerant for klipping, så ikke vær redd for å klippe den i form.

Boxwoods er tørketolerante og japansk bille- og hjortbestandig. Det er imidlertid mulig at plantene dine vil bli angrepet av midd, skjell, bladgruvearbeidere, melbugs eller nettormer. Hold utkikk etter gulnende blader eller insektskader.

Anbefalt: