Golden Mop Cypress Bush - Growing Golden Mops In The Garden

Innholdsfortegnelse:

Golden Mop Cypress Bush - Growing Golden Mops In The Garden
Golden Mop Cypress Bush - Growing Golden Mops In The Garden

Video: Golden Mop Cypress Bush - Growing Golden Mops In The Garden

Video: Golden Mop Cypress Bush - Growing Golden Mops In The Garden
Video: Pro Tip - Estimating Gold Mop False Cypress Size 2024, April
Anonim

Ser du etter en liten lavtvoksende flerårig busk som er en kontrast til konvensjonelle grønne bartrær? Prøv å dyrke Golden Mops falske sypressbusker (Chamaecyparis pisifera ‘Golden Mop’). Hva er falsk sypress 'Golden Mop'? Golden Mop cypress er en bakkeklemmende busk som ligner mye på en trevlet mopp med en nydelig aksentfarge av gull, derav navnet.

Om False Cypress ‘Golden Mop’

Slektsnavnet for Golden Mop-sypress, Chamaecyparis, kommer fra det greske "chamai", som betyr dverg eller til bakken, og "kyparissos", som betyr sypresstre. Arten, pisifera, refererer til det latinske ordet "pissum", som betyr ert, og "ferre", som betyr å bære, og refererer til de små runde konglene dette bartræret produserer.

Golden Mop falsk sypress er en saktevoksende, dvergbusk som bare vokser til 2-3 fot (61-91 cm.) høy og samme avstand over de første 10 årene. Til slutt, når treet eldes, kan det bli opptil 1,5 m høyt. Denne planten kommer fra familien Cupressaceae og er hardfør til USDA-sonene 4-8.

Golden Mop-busker beholder sin vakre gylne farge hele året, noe som gjør dem til et kontrastrikt tillegg til hagelandskapet og spesielt finei vintermånedene. Små kongler vises om sommeren på modne busker og modnes til en mørkebrun farge.

Noen ganger referert til som japansk falsk sypress, denne spesielle kultivaren og andre lignende den kalles også tråd-blad falsk sypress på grunn av det trådlignende, dinglende løvet.

Growing Golden Mops

Golden Mop falsk sypress bør dyrkes i et område med full sol til delvis skygge i de fleste gjennomsnittlige, godt drenerende jordarter. Den foretrekker fuktig, fruktbar jord fremfor dårlig drenerende, våt jord.

Disse falske sypressbuskene kan dyrkes i masseplantinger, steinhager, i åssider, i containere eller som frittstående planteeksemplarer i landskapet.

Hold busken fuktig, spesielt til den er etablert. Golden Mop falsk sypress har få alvorlige sykdommer eller insektproblemer. Når det er sagt, er den mottakelig for einerskimmel, rotråte og enkelte insekter.

Anbefalt: