Vanlige sykdommer i Pindo-palmer – hva skal man gjøre med en syk pindo-palme

Innholdsfortegnelse:

Vanlige sykdommer i Pindo-palmer – hva skal man gjøre med en syk pindo-palme
Vanlige sykdommer i Pindo-palmer – hva skal man gjøre med en syk pindo-palme

Video: Vanlige sykdommer i Pindo-palmer – hva skal man gjøre med en syk pindo-palme

Video: Vanlige sykdommer i Pindo-palmer – hva skal man gjøre med en syk pindo-palme
Video: Part 3 - Anne of the Island Audiobook by Lucy Maud Montgomery (Chs 24-41) 2024, April
Anonim

Pindopalmen kalles også en gelépalme. Det er en prydplante som produserer frukt som spises av både mennesker og dyr. Kalium- og manganmangel er vanlig i disse palmene, men syke pindopalmer kan også ha sykdomssymptomer. Sopp eller sporadiske bakterier er vanligvis årsakene til syke pindopalmeplanter. Les videre for mer informasjon om pindopalmesykdom og hva du bør gjøre for forebygging og kontroll.

Behandling av syke Pindo-palmer

Oftest lider pindoer som virker syke av en eller annen form for ernæringsmangler. Skulle dette ikke være tilfelle, er din neste skyldige sopp. Ytterligere sykdomsproblemer kan komme fra bakterielle infeksjoner.

Næringsmangel

En pindopalme som viser omfattende bladdråpe kan være mangelfull på kalium. Dette viser seg som grå, nekrotiske tips på brosjyrer og utvikler seg til oransje-gul flekker. Primært er de nyeste brosjyrene berørt. Manganmangel er mindre vanlig, men oppstår som nekrose i den basale delen av unge blader.

Begge er enkle å korrigere ved å utføre en jordprøve for å nøyaktig diagnostisere mangelen og bruke en gjødsel med høyere konsentrasjon avmanglende næringsstoff. Les preparatpakningen nøye for å sikre levering av næringsstoffene. Mat planter tidlig på våren for å forhindre fremtidige problemer.

Soppsykdommer

Pindos vokser først og fremst i varme, fuktige områder. Slike forhold fremmer soppvekst, som kan forårsake sykdommer i pindopalmer. Det elegante bladverket er oftest symptomatisk, men patogenet som introduseres gjennom jord og røttene jobber sakte oppover planten. I de fleste tilfeller kan tidlig observasjon av sykdom bidra til å diagnostisere og behandle problemet før planten blir alvorlig rammet.

Det er på grunn av deres foretrukne regioner soppsykdommer i pindopalmer er det mest utbredte problemet. Fusariumvisne, som påvirker mange typer planter, er en av de mest bekymringsfulle, siden den forårsaker døden til treet. Symptomer er ensidig død av gamle blader.

Rotråtesykdommer er ikke uvanlige. Som fusarium lever pythium og phytophtora-sopp i jord. De forårsaker råte i stengler og bladvisne. Over tid vil røttene bli infisert og dø. Rhizactonia kommer inn i røttene og forårsaker rot- og stengelråte. Rosa råte forårsaker rosa sporedannelser ved foten av et tre.

Hver av disse lever i jord og en god soppdrepende jordgjennomvåt tidlig på sesongen gir god kontroll i syke pindotrær.

Bakterielle bladflekker

Løvflekken utvikler seg sakte og gir svarte og gule flekker på bladverket. De mørke bladflekkene har en særegen glorie rundt seg. Denne sykdommen sprer seg gjennom infiserte verktøy, regnsprut, insekter og kontakt med mennesker eller dyr.

God sanitærpraksiskan være svært effektiv for å redusere fremskritt av sykdommen. Unngå å vanne bladene til pindopalmer for å forhindre sprut og altfor våte blader som danner en perfekt vert for bakteriene.

Beskjær infiserte blader med rent verktøy og kast dem. En syk pindopalme med bakteriell bladflekk kan oppleve redusert kraft på grunn av noe bladtap, men det er først og fremst en kosmetisk sykdom.

Anbefalt: