Hva er g alt med Bergenia-anlegget mitt – Lær om vanlige problemer med Bergenia

Innholdsfortegnelse:

Hva er g alt med Bergenia-anlegget mitt – Lær om vanlige problemer med Bergenia
Hva er g alt med Bergenia-anlegget mitt – Lær om vanlige problemer med Bergenia

Video: Hva er g alt med Bergenia-anlegget mitt – Lær om vanlige problemer med Bergenia

Video: Hva er g alt med Bergenia-anlegget mitt – Lær om vanlige problemer med Bergenia
Video: Избавьтесь от жира на животе, но не совершайте этих ошибок 2024, April
Anonim

Bergenia er en pålitelig staude for vanskelige steder. Den trives i skygge til full sol, dårlig jord og tørre områder hvor mange andre planter sliter med å vokse. Den er også sjelden plaget av rådyr eller kaniner. Imidlertid, som enhver plante, kan bergenia oppleve noen problemer med skadedyr og sykdommer. Hvis du har lurt på "hva er g alt med bergeniaen min", er denne artikkelen for deg. Fortsett å lese for å lære om vanlige bergenia-problemer.

Common Bergenia Issues

Bergenia foretrekker å vokse i fuktig, men utmerket drenering, jord i delvis skygge. Selv om den tåler tørr jord, tåler den ikke ekstrem varme, intens ettermiddagssol, tørke eller vannfylt jord. En av de vanligste bergenia-problemene er ganske enkelt å bli plantet på feil sted med en eller flere av disse miljøfaktorene som forårsaker skade.

I områder med intens ettermiddagssol kan bergenia oppleve solsår. Solsår kan føre til at bladverket blir gult og visner eller tørker opp, blir brunt og blir smuldret. Det anbefales at bergenia plantes på et sted med ettermiddagsskygge og regelmessig vanning hvis du mistenker at varme, sol eller tørke er problemet.

Påandre enden av spekteret kan skyggefulle senger ofte være ekstremt fuktige eller våte og fuktige. Selv om bergenia setter pris på skyggen, tåler den ikke våte føtter, vannfylt jord eller ekstremt fuktige områder. Under disse forholdene kan bergenia være mottakelig for en rekke ulike soppsykdommer og råtner.

Fuktige områder kan også gi bergenia problemer med snegler eller snegler. Soppbladflekk er en vanlig lidelse hos bergeniaplanter på fuktige, bløte steder. Symptomer på soppbladflekker på bergenia inkluderer vanngjennomvåte lesjoner, visning og misfarging av løvverk. For å forhindre soppbladflekker, plant bergenia i godt drenert jord, ikke overfylte skyggebed slik at luften lett kan strømme rundt planter, og vann planter i rotsonen, ikke ovenfra.

Andre Bergenia-skadedyr og sykdommer

Antraknose er et vanlig bergeniaproblem som kan minne om soppbladflekker. Men når bergenia har antraknose, vil den vise brune til grå nedsunkede lesjoner som vokser, og til slutt kobles sammen. Disse lesjonene er vanligvis senket i midten. I likhet med soppbladflekker kan antraknose forebygges ved å forbedre vanningsteknikker og luftsirkulasjon, og ved å begrense plante-til-plante-kontakt.

Til slutt kan bergeniaplanter være en favorittgodbit for voksne vinsnutebiller. Vanligvis tygger imidlertid disse billene bare på kantene av løvet, og forårsaker ren kosmetisk skade.

Anbefalt: