Bergenia skadedyrbehandling - Lær om insekter som spiser Bergenia-planter

Innholdsfortegnelse:

Bergenia skadedyrbehandling - Lær om insekter som spiser Bergenia-planter
Bergenia skadedyrbehandling - Lær om insekter som spiser Bergenia-planter

Video: Bergenia skadedyrbehandling - Lær om insekter som spiser Bergenia-planter

Video: Bergenia skadedyrbehandling - Lær om insekter som spiser Bergenia-planter
Video: Bergenia Growing Guide 2024, Kan
Anonim

Bergenia er solide stauder med lite vedlikehold som pleier å være problemfrie. Imidlertid oppstår bergenia-insektproblemer fra tid til annen. Les videre for å lære metoder for å kontrollere insekter som spiser bergenia.

Kontroll av Bergenia-skadedyr

Snegler og snegler er slimete skadedyr som lett kan spise seg gjennom bergeniablader i ingenting flatt. Bekreft at de har invadert blomsterbedet ditt av de taggete hullene de tygger i bladene og de sølvblanke sporene de etterlater seg.

Her er noen nyttige tips for å kontrollere snegler og snegler:

Begrens mulch til 2 tommer (5 cm) eller mindre. Mulch gir et fuktig, trygt skjulested for snegler og snegler. Hold blomsterbed fri for blader og annet planteavfall. Vann bare når det er nødvendig, siden snegler og snegler trives under fuktige forhold.

Dryss kiselgur rundt bergenia og andre planter. Det fossiliserte mineralproduktet er ikke giftig, men vil drepe snegler og snegler ved å slipe på ytre belegg.

Sett ut feller for å fange snegler om kvelden og tidlig morgen. Fuktige burlap poser og brett fungerer bra, og du kan ødelegge sneglene som gjemmer seg under om morgenen. Du kan også prøve å helle litt øl i et lokk. Hvis du ikke er pysete, ta enlommelykt og et par hansker og håndplukke snegler og snegler om kvelden.

Kommersielle snegleagn er effektive, men bør brukes med stor forsiktighet hvis du har barn eller kjæledyr. Ikke-giftig agn er også tilgjengelig.

Weevils, en type bille, er sannsynligvis den mest problematiske av alle bergenia-skadegjørere. De hvite, C-formede grubene forårsaker stor skade fra høsten til tidlig på våren. Voksne snutebiller, som er fuktig aktive fra våren til sensommeren, er mørkegrå til svarte med en lang snute og et grovt skall.

Den gode nyheten er at snutebiller ikke alltid dreper bergenia, men de etterlater et stygt "hakk" utseende når de spiser seg rundt bladene. Du kan enkelt plukke av snutebiller du finner på plantene mens de spiser om natten. Ellers kan bergenia-skadedyrbehandling for snutebiller oppnås ved å spraye plantene med insektmiddelsåpe. Gjentatte behandlinger er vanligvis nødvendig.

Anbefalt: