Rooted Poppy Care – What Is An Alpine Rooted Poppy Plant

Innholdsfortegnelse:

Rooted Poppy Care – What Is An Alpine Rooted Poppy Plant
Rooted Poppy Care – What Is An Alpine Rooted Poppy Plant

Video: Rooted Poppy Care – What Is An Alpine Rooted Poppy Plant

Video: Rooted Poppy Care – What Is An Alpine Rooted Poppy Plant
Video: Poppy Growing Guide 2024, Kan
Anonim

Alpine valmue (Papaver radicatum) er en villblomst som finnes i høye høyder med kalde vintre, som Alaska, Canada og Rocky Mountain-regionen, noen ganger vokser så langt sør som nordøst i Utah og nord i New Mexico. Antatt å være en av verdens mest nordvoksende planter, finnes alpevalmuer også i Nord-Norge, Russland og fjordene på Island. Hvis du er en kjølig klimagartner, vil du definitivt lære om dyrking av alpevalmuer.

Alpine Poppy Info

Også kjent under de vanlige navnene på rotvalmuer eller arktiske valmuer, disse valmuene er flerårige, men de klarer seg ikke i varme temperaturer. De dyrkes ofte som ettårige planter i kjølig vær, egnet for hager i USDA plantehardhetssone 2 til 6.

På våren og forsommeren produserer alpine valmueplanter bregnelignende blader og prangende blomster med papiraktige kronblader av oransje, gult, lakserødt eller kremfarget. Det kan imidlertid hende at plantene ikke produserer oppblomstringer den første sesongen, da de kan kreve en sesong med hvile.

Alpevalmuer er kortlivede, men frøs vanligvis generøst.

Growing Alpine Poppies

Plant alpine valmuefrø direkte ihage tidlig på våren. Alpevalmuer foretrekker godt drenert jord og fullt sollys. Imidlertid er ettermiddagsskygge kritisk i varmere klima. Plant frøene i deres permanente hjem; alpevalmuer har lange pælerøtter og transplanteres dårlig.

Forbered jorden først ved å løsne jorden og fjerne ugress fra planteområdet. Grav i en sjenerøs mengde kompost eller annet organisk materiale, sammen med litt universalgjødsel.

Strø frøene over jorden. Trykk dem lett, men ikke dekk dem med jord. Tynne frøplanter om nødvendig, slik at det er 15-23 cm mellom plantene.

Vann etter behov for å holde jorden lett fuktig til frøene spirer. Vann deretter ved bunnen av plantene når jorden er tørr. Hvis mulig, unngå overvann.

Dødhoderotede valmuer regelmessig for å fremme fortsatt blomstring. (Hint: Alpine valmuer lager flotte snittblomster.)

Anbefalt: