Gardens That Heal: Creating A Healing Garden In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

Gardens That Heal: Creating A Healing Garden In The Landscape
Gardens That Heal: Creating A Healing Garden In The Landscape

Video: Gardens That Heal: Creating A Healing Garden In The Landscape

Video: Gardens That Heal: Creating A Healing Garden In The Landscape
Video: Healing Garden Design 2024, April
Anonim

“Naturen er bare et annet navn for helse. ~ Henry David Thoreau.

Hager er designet for alle slags funksjoner. Noen hager er spesielt dyrket for mat eller medisinske urter, mens andre hager kan dyrkes utelukkende for sin estetiske verdi. Men selv hager fylt med ingenting annet enn prydplanter kan ha en viss medisinsk og helbredende verdi - en samling planter ment å berolige og helbrede sinnet og kroppen er kjent som helbredende hager. Fortsett å lese for noen helbredende hageideer for å hjelpe deg i gang med å lage din egen helbredende hage.

Hva er Healing Gardens?

Dette er rett og slett hager fylt med en rekke planter som fremmer en følelse av velvære og håp. De er på ingen måte en ny hagetrend. Faktisk har helbredende hager blitt plantet ved sykehus og helseinstitusjoner i århundrer. Disse hagene gir et tilfluktssted for pasienter, deres familier og ansatte. De fremmer fred, helbredelse og stresslindring, i tillegg til å gi distraksjon og psykologisk komfort.

I nyere studier av stress og dets skadelige effekter på helsen vår, ble testpersoner vist bilder av forskjellige ting. I de flestetilfeller, når de ble vist bilder av naturen, ble de plutselig roligere. Disse naturbildene reduserte også stresshormoner, blodtrykk, respirasjonsfrekvens og hjerneaktivitet hos testpersonene. På samme måte kan hager som helbreder forbedre søvn og hvile, samt humør og smertetoleranse.

Hvordan lage en helbredende hage

Å lage hager som helbreder er ikke vanskelig i det hele tatt. Faktisk er det trygt å si at ved å bare legge til noen få planter her og der, er du på god vei til en mer salig sinnstilstand. Når det er sagt, er helbredende hager vanligvis utformet med kun planter og hageinnredning med naturlig utseende.

De myke, subtile fargene og teksturene i naturen har generelt en beroligende, positiv effekt på sinnet og ånden. For mye fargerike gjenstander eller andre unaturlige hagekunstmaterialer kan faktisk ta bort de helbredende effektene av en helbredende hage. Drivved, store steiner og andre naturlige elementer er ideelle for å helbrede hager. En hage for helbredelse vil også kreve tilstrekkelige sitteplasser for å kunne nytes ordentlig.

Hager som helbreder kan inneholde et bredt utvalg av planter. Trær gir ikke bare skygge, men gir også folk en følelse av styrke og beskyttelse. Ulike farger og teksturer fra forskjellige planter gir folk forskjellige følelser – så sørg for å glede sansene med en rekke stimulerende planter.

Hagen trenger for eksempel ikke bare være for å se på eller lukte attraktive, duftende planter som syrin, lavendel og kaprifol for å ha helbredende effekter på psyken. Fint teksturerte planter, som f.eksprydgress, bregner, etc., kan også være beroligende å ta på. Det er greit å legge til subtile visninger av dekorative funksjoner også, som naturlig utseende vindklokker eller en beroligende vannfontene. Disse kan appellere til ens følelse av lyd for ekstra nytelse.

Anbefalt: