Peach Nematode Control: How To Treat Root Knot Nematodes Of Peach Trees

Innholdsfortegnelse:

Peach Nematode Control: How To Treat Root Knot Nematodes Of Peach Trees
Peach Nematode Control: How To Treat Root Knot Nematodes Of Peach Trees

Video: Peach Nematode Control: How To Treat Root Knot Nematodes Of Peach Trees

Video: Peach Nematode Control: How To Treat Root Knot Nematodes Of Peach Trees
Video: Root-knot nematodes | Trisha Shirey | Central Texas Gardener 2024, April
Anonim

Peach rotknute-nematoder er bittesmå rundormer som lever i jorda og lever av røttene til treet. Skaden er noen ganger ubetydelig og kan forbli udiagnostisert i flere år. Men i noen tilfeller kan det være alvorlig nok til å svekke eller drepe ferskentreet. La oss utforske ferskennematodekontroll og hvordan vi kan forhindre fersken med rotknematoder.

Om rotknute-nematoder av ferskentrær

Peach rotknute-nematoder punkterer celler og pumper fordøyelsesenzymer inn i cellen. Når innholdet i cellen er fordøyd, trekkes det tilbake inn i nematoden. Når innholdet i én celle er oppbrukt, går nematoden videre til en ny celle.

Rotknute-nematoder er ikke synlige over bakken, og symptomer på nematoder i ferskentrær, inkludert hemmet vekst, visning og gulning av blader, kan ligne på dehydrering eller andre problemer som hindrer treet i å ta opp vann og næring.

Nematodeskader er lettere å få øye på på røttene, som kan ha harde, knudrete knuter eller galler, forsinket vekst eller råte.

Rotknute-nematoder av fersken beveger seg veldig sakte gjennom jorden, og reiser bare noen få fot (1 m.) per år. Det er imidlertid skadedyrenetransporteres raskt i vannavrenning fra vanning eller regn, eller på forurenset plantemateriale eller gårdsutstyr.

Forhindrer fersken med rotknute-nematoder

Plant kun sertifiserte nematodefrie frøplanter. Arbeid sjenerøse mengder kompost eller annet organisk materiale inn i jorden for å forbedre jordkvaliteten og redusere stresset med ferskentre.

Desinfiser hageutstyret grundig med en svak blekeløsning før og etter arbeid i berørt jord. Jord som klamrer seg til verktøy kan overføre nematoder til uinfisert jord eller re-infisere behandlet jord. Vær oppmerksom på at nematoder også kan overføres på kjøretøysdekk eller sko.

Unngå overvanning og avrenning av jord.

Peach Nematode Control

Påføring av et nematicid kan bidra til å kontrollere ferskenknute-nematoder i etablerte trær, men kjemikaliene er dyre og generelt reservert for kommersiell dyrking og ikke for hjemmebruk.

Eksperter ved ditt lokale samarbeidskontor kan gi flere detaljer om nematicider, og om de passer for din spesielle situasjon.

Anbefalt: