Hvordan beskjære japanske piletrær: tips for beskjæring av en japansk pil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan beskjære japanske piletrær: tips for beskjæring av en japansk pil
Hvordan beskjære japanske piletrær: tips for beskjæring av en japansk pil

Video: Hvordan beskjære japanske piletrær: tips for beskjæring av en japansk pil

Video: Hvordan beskjære japanske piletrær: tips for beskjæring av en japansk pil
Video: Hvordan beskjære japansk pil - japanske piletrær 2024, April
Anonim

I de siste årene har japanske vier, spesielt de flekkete variantene med hvit til rosa variasjon, blitt ekstremt populære landskapsplanter. Som de fleste piler vokser de også ekstremt raskt. Som hagesenterarbeider og landskapsarbeider har jeg solgt og plantet hundrevis av disse trærne. Men med hver eneste en har jeg advart huseieren om at den ikke vil holde seg liten og ryddig lenge. Trimming av japansk pil er et ork du kanskje må gjøre flere ganger i året for å holde formen og størrelsen i sjakk. Fortsett å lese for å lære hvordan du beskjærer japanske vier.

Om japansk pilbeskjæring

Altfor ofte innser huseiere at søt liten selje med det rosa og hvite løvet fort kan bli et 8 til 10 fot (2-3 m.) monster. Etter hvert som de vokser og eldes, kan de også miste mye av de unike løvfargene som trakk blikket ditt til dem i utgangspunktet. Heldigvis, med regelmessig beskjæring og trimming, kan størrelsen og formen opprettholdes. Beskjæring av japansk vier vil også oppmuntre til ny fargerik vekst.

En veldig tilgivende plante, om nødvendig kan du kutte ned en japansk pil til en høyde på ca. 12 tommer (31 cm.) for å la den forynge seg og prøve å holde bedre tak idens fremtidige størrelse og form. Når det er sagt, ikke få panikk eller stress for mye med å beskjære en japansk pil. Hvis du ved et uhell klipper av en feil gren eller trimmer den til feil tid, vil du ikke skade den.

Likevel er det noen anbef alte retningslinjer for beskjæring av japansk pil.

Hvordan kutte et japansk piletre

Beskjæring av gamle, skadede, døde eller kryssende grener for å øke sollys eller luftstrøm gjøres vanligvis på senvinteren når pilen er i dvale og vårkattene ennå ikke har dannet seg. Klipp disse grenene rett tilbake til basen. På dette tidspunktet er det greit å fjerne ca. 1/3 av grenene med rene, skarpe beskjærere.

Midtsommer er en ideell tid for å trimme japanske vier for å forme, kontrollere størrelsen og forynge deres variasjon når den hvite og rosa fargen til sprakkete vier har en tendens til å falme. Noen lett til kraftig trimming vil imidlertid føre til at planten sender ut fargerik rosa og hvit nyvekst.

Det anbefales vanligvis at du skjærer ned en japansk pil med ca. 30 til 50 %, men som nevnt ovenfor, hvis størrelsen og formen virkelig har gått ut av hånden, kan du kutte hele planten tilbake til ca. fot (31 cm) høy.

Anbefalt: