Hva er eplebomullsrotråte – Hvordan håndtere bomullsrotråte av epletrær

Innholdsfortegnelse:

Hva er eplebomullsrotråte – Hvordan håndtere bomullsrotråte av epletrær
Hva er eplebomullsrotråte – Hvordan håndtere bomullsrotråte av epletrær

Video: Hva er eplebomullsrotråte – Hvordan håndtere bomullsrotråte av epletrær

Video: Hva er eplebomullsrotråte – Hvordan håndtere bomullsrotråte av epletrær
Video: Root rot in apple trees ( practical demonstration) 2024, Kan
Anonim

Bomullsrotråte av epletrær er en soppsykdom forårsaket av en svært ødeleggende plantesykdomsorganisme, Phymatotrichum omnivorum. Hvis du har epletrær i hagehagen din, må du sannsynligvis lære om symptomer på eplebomullsrotråte. Les videre for hva du skal se etter hvis du har epler med bomullsrotråte, samt informasjon om eplebomullsrotråtekontroll.

Hva er eplebomullsrotråte?

Hva er eplebomullsrotråte? Det er en soppsykdom i varmt vær. Eplebomullsrotråtesymptomer vises vanligvis fra slutten av juni til september med høye sommertemperaturer.

Bomullsrotråte fra epler er forårsaket av en sopp som kan angripe rundt 2000 arter av planter, inkludert eple-, pæretrær og annen frukt, samt nøtte- og skyggetrær. Sykdommen kalles også phymatotrichum rotråte, Texas rotråte og ozonium rotråte.

Soppen er utbredt i kalkholdig leirjord med et pH-område på 7,0 til 8,5 og i områder med høye sommertemperaturer.

Symptomer på epler med bomullsrotråte

I motsetning til rotråte som er forårsaket av overflødig vann i jorda, skyldes bomullsrotråtesymptomer av den spesifikke soppen. Sykdommen går i jorda og kan forårsake enorme skader på bomull og andre avlinger i sør.

Symptomer på epler med bomullsrotråte inkluderer bronsering av blader etterfulgt av rask plantenedgang. Trærne blir plutselig mørke nyanser, så blir løvet og grenene skarpe. Et annet symptom som ofte brukes for å fastslå dødsårsaken, er sopptråder på berørte epletrerøtter. Dette gjøres vanligvis når det døde treet fjernes.

Apple Cotton Root Root Control

Dessverre er metoder for bekjempelse av rotråte i eplebomull ikke særlig effektive. I epletrær har ingen kontrollmetoder vist seg konsekvent pålitelige. Noen gartnere, som erkjenner at denne rotråten er utbredt i alkalisk jord, prøver å forsure jorden som en metode for kontroll av eplebomullsrotråte. Hvis du ønsker å prøve dette, tilsett enorme mengder svovel i jorden før du planter trærne.

En mer pålitelig metode for eplebomullsrotråtekontroll er å plante resistente planter. Dessverre er det få, om noen, eplesorter som faller inn i den kategorien.

Anbefalt: