Utendørs Jade Plantepleie – Lær om å dyrke Jade ute

Innholdsfortegnelse:

Utendørs Jade Plantepleie – Lær om å dyrke Jade ute
Utendørs Jade Plantepleie – Lær om å dyrke Jade ute

Video: Utendørs Jade Plantepleie – Lær om å dyrke Jade ute

Video: Utendørs Jade Plantepleie – Lær om å dyrke Jade ute
Video: 10 лучших курортов «все включено» только для взрослых, которые нужно увидеть в 2023 году 2024, April
Anonim

De fleste er kjent med jadeplantens popularitet over hele verden som en lettdyrket stueplante. Likevel er mange mennesker overrasket over å finne at i varme klima er det å dyrke jadeplanter utendørs et utmerket alternativ. Når de fleste av oss tenker på jadeplanter, tenker vi på vakre potte-bonsai-lignende eksemplarer. Men i deler av California, Arizona og andre tørre varme regioner er jade et populært valg for hekkplanter. Les videre for mer informasjon om dyrking av jade ute.

Utendørs Jade Plantepleie

Nedfødt i Sør-Afrika, den vanligste sorten av jade som dyrkes i hjemmet eller hagen er Crassula ovata, ofte kjent som pengetre. Som containerplanter blir de 2-5 fot (0,5-1,5 m) høye. Fordi jadeplanter er så langsomme vokser, kan størrelsen og formen deres enkelt kontrolleres ved å holde dem i mindre potter og utføre regelmessig beskjæring og forming. De kan til og med enkelt formes til unike bonsai-eksemplarer.

Fordi stilkene og bladene deres er raske til å danne nye røtter, er de et populært valg for forplantning med stiklinger. De er sjelden plaget av skadedyr, trenger svært lite vann, og tåler dårlige, tørre pottemedier og rotbundet. Alt dettegjelder også utendørs jadeplanter.

De er hardføre i sone 10-11, men foretrekker varmt, tørre klima og kan være utsatt for råte og andre soppproblemer i fuktig klima. Å dyrke jadeplanter ute krever litt tålmodighet, siden de vokser sakte, men med tiden kan de toppe seg til 2-3 m høye. Vanligvis holdes utendørs jadeplanter trimmet til 2 til 4 fot (0,5-1 m) høye hekker eller border, eller formet til bonsai-lignende eksemplarer eller aksentplanter.

Under de rette forholdene vil ødelagte eller nedfallne grener av utendørs jadeplanter danne nye røtter, slik at de enkelt kan fylles ut som frodige hekker og kanter, og til og med danne kolonier. Den langsomme veksten gjør dem imidlertid enkle å opprettholde ønsket størrelse og form.

Growing Jade Outside

Jade i hagen vil vokse best i en sandholdig leirjord. Hurtigdrenerende jord er et must, siden de vil være utsatt for rot- og kronråte og andre soppproblemer i våt, saktedrenerende, komprimert eller leirjord.

Jadeplanter kan vokse i full sol til ganske tett skygge. Imidlertid er 4-6 timer med direkte sollys ideelt for utendørsplanter, og de vil klare seg best med litt skygge fra den intense ettermiddagssolen.

Selv om jadeplanter er saftige og tåler tørke, kan løvet deres bli rødt eller krøllete og krympe når de blir stresset av for lite vann. Jade i hagen vil dra nytte av dyp vanning ukentlig eller annenhver uke. De vil også dra nytte av en årlig vårgjødsel for kaktus og sukkulenter.

Under de rette forholdene kan utendørs jade danne kortvarig hvit-rosa blomster. Disse blomstene bør være deadheaded etter deres svært korte blomstringsperiode for å opprettholde det sunne, grønne utseendet til planten. Mellus er en vanlig skadedyr av jadeplanter, så jade i hagen bør sjekkes regelmessig for disse skadedyrene, samt skjell og edderkoppmidd.

Anbefalt: