Karve for helse: Lær om fordelene med karvefrø

Innholdsfortegnelse:

Karve for helse: Lær om fordelene med karvefrø
Karve for helse: Lær om fordelene med karvefrø

Video: Karve for helse: Lær om fordelene med karvefrø

Video: Karve for helse: Lær om fordelene med karvefrø
Video: How Not To Die: The Role of Diet in Preventing, Arresting, and Reversing Our Top 15 Killers 2024, Kan
Anonim

Hvis du ikke er kjent med karve, bør du være det. Det er en toårig urt med fjæraktige, trådlignende blader og blomster som har naturliggjort seg over hele landet. Karvefruktene, eller frøene, er små og halvmåneformede med fem små rygger. Er karve bra for deg? Mange gartnere er imponert over de helsemessige fordelene med karve og dyrker den til medisinske formål. For informasjon om bruk av karve for helsen, les videre.

Er karve bra for deg?

Karve er medlem av gulrotfamilien, med samme type fjæraktige blader. Dens bittesmå blomsterklaser blir til karvefrukter. Karvefrø er egentlig halvfrø, og de brukes i matlaging og holistisk medisin. Blomster, løvverk og frukt av karve er alle spiselige og har alle fordeler med karve. Det er både godt å spise og gir også betydelige helsefordeler.

Karveplantebruk

De fleste har spist rugbrød med sprø karvefrø oppå, men å legge de deilige frøene på rug er bare en av mange karveplanter som kan brukes. Frøene smaker lakris og er gode i potet og andre typer supper.

Du kan knuse frøene for å tilberede karveolje. Den har en sterk, varm lukt,er søt og krydret, og du kan blande den sammen med andre krydrede oljer.

Røttene til plantene er også spiselige. Kok dem som gulrøtter. De friske bladene av karve smaker deilig i salat.

Using Caraway for He alth

Fordelene med karve i matlagingen er velkjente. Du kan bruke karve, spesielt frøene, for helsen også. For hvilke tilstander brukes karve medisinsk? Dette krydderet er veldig effektivt for å redusere eller forhindre gassoppblåsthet. Damp fra karvefrø sies å lindre smerte og hevelse hos pasienter som også har ryggsmerter.

Fordelene med karve inkluderer å avhjelpe forkjølelse, overbelastning av brystet og hoste. Planten inneholder milde antihistaminer som reduserer hoste ved å slappe av muskelspasmene. Mange forskjellige hjemmemedisiner lages med karvefrø. Noen bruker karvepreparater for å behandle revmatisme. Andre sverger på at krydderet hjelper på øyeinfeksjoner og tannpine.

Oljen laget av karvefrø brukes til å behandle ulike typer infeksjoner. Disse inkluderer soppinfeksjoner og candidainfeksjoner. Oljen kan blandes med peppermynteolje for å behandle både irritabel tarm og fordøyelsesbesvær.

Anbefalt: