Song Of India Plant Care: Lær om å dyrke en spraglet Dracaena-plante

Innholdsfortegnelse:

Song Of India Plant Care: Lær om å dyrke en spraglet Dracaena-plante
Song Of India Plant Care: Lær om å dyrke en spraglet Dracaena-plante

Video: Song Of India Plant Care: Lær om å dyrke en spraglet Dracaena-plante

Video: Song Of India Plant Care: Lær om å dyrke en spraglet Dracaena-plante
Video: Часть 4 - Аудиокнига Оскара Уайльда «Портрет Дориана Грея» (гл. 15-20) 2024, Kan
Anonim

Dracaena er en populær potteplante fordi den er lett å dyrke og veldig tilgivende for nybegynnere. Det er også et toppvalg fordi det er så mange varianter med forskjellige størrelser, bladform og farge. En variert dracaena-plante, som Song of India dracaena, for eksempel, gir deg vakkert, flerfarget løvverk.

About Variegated Song of India Dracaena

The Song of India-varianten av dracaena (Dracaena reflexa ‘Variegata’), også kjent som pleomele, er hjemmehørende på øyer i Det indiske hav nær Madagaskar. I naturen eller i en hage med de rette forholdene vil denne dracaenaen vokse så høy som 18 fot (5,5 m.), med en spredning til åtte fot (2,5 m.).

Innendørs, som stueplante, kan du holde denne sorten mye mindre, og faktisk vokser de vanligvis bare til omtrent 1 meter høye i beholdere. Song of India-planter beskrives som spraglete fordi bladene er flerfargede med lyse grønne sentre og gule marger. Fargene blekner til lysere grønt og kremfarget etter hvert som individuelle blader eldes. Bladene er lanseformede og vokser spiralformet rundt grener, opptil 30 cm lange.

Song of India Plant Care

Dracaena er notorisk vanskelig å drepe, og vil se best ut og være sunnest hvis du gir den de rette forholdene og minim alt med pleie. Disse plantene trenger indirekte lys og varme temperaturer. De foretrekker fuktighet, så du kan sette beholderen på toppen av et fat med steiner i vann, eller du kan dugge planten din regelmessig. Sørg for at potten drenerer godt og hold jorden fuktig, men ikke våt. Gi en balansert gjødsel én eller to ganger i året.

Som med alle dracaena-varianter, vil de vakre bladene til Song of India bli gule når de eldes. Ettersom de nederste bladene på planten gulner, trimmes de bare av for å holde planten ryddig og ryddig. Du kan også trimme og forme etter behov, og du kan oppleve at planten trenger staking for støtte når den vokser seg høyere.

Anbefalt: