Pecan Ball Moss Control: What To Do About Ball Moss In Pecan Trees

Innholdsfortegnelse:

Pecan Ball Moss Control: What To Do About Ball Moss In Pecan Trees
Pecan Ball Moss Control: What To Do About Ball Moss In Pecan Trees

Video: Pecan Ball Moss Control: What To Do About Ball Moss In Pecan Trees

Video: Pecan Ball Moss Control: What To Do About Ball Moss In Pecan Trees
Video: Get It Growing: Ball Moss 2024, Kan
Anonim

Bekjempelse av pecan-kulemose er ikke lett, og selv om du klarer å fjerne mesteparten av kulemose i pecantrær, er det nesten umulig å fjerne alle frøene. Så det brennende spørsmålet er, hva kan du gjøre med kulemose i pecantrær? Les videre for å finne ut mer.

Hva er Ball Moss?

Kulemose er en epifytisk plante som vanligvis vokser i de indre lemmer av trær der forholdene er fuktige og skyggefulle. Du kan også legge merke til ballmose på gjerdestolper, steiner, kraftledninger og andre ikke-levende verter. Er kulemose dårlig for pekannøtter? Meningene i hagebruksmiljøet er delte. Mange eksperter tror kulemose i pekanntrær er ufarlig fordi planten ikke er en parasitt – den tar næringsstoffer fra luften, ikke treet.

Tenkningen i denne leiren er at når grener faller, er det fordi de allerede er døde eller skadet på grunn av en rekke årsaker. Andre mener at sparsom vekst av kulemose i pekanntrær ikke er noe problem, men et alvorlig angrep kan svekke treet ved å blokkere sollys og hindre utvikling av blader.

How to Kill Pecan Ball Moss

Du kan fjerne kulemose i pekanntrær på gammeldags måte – bare spreng de irriterende plantene med en sterk bekkvann eller plukke dem av treet med en langskaftet rive eller en pinne med en krok på enden. Eventuelle døde greiner bør fjernes.

Hvis angrepet er alvorlig og håndfjerning er for vanskelig, kan du spraye treet med soppdrepende middel tidlig på våren. (Husk at kulene kanskje ikke faller av treet før det regner.) Gjenta prosessen neste vår for å eliminere ballmose som ble savnet.

Noen gartnere opplever at en natronspray er effektiv på pecantrær med kulemose. Sprayen virker ved å tørke ut mosen, som for det meste består av vann.

Merk: Før du erklærer krig mot kulemose i pekanntrær, husk at mosen er et viktig habitat for nyttige insekter, og fungerer som en viktig næringskilde for mange sangfugler.

Anbefalt: