Hva er en europeisk plomme – forskjellige typer europeiske plommer

Innholdsfortegnelse:

Hva er en europeisk plomme – forskjellige typer europeiske plommer
Hva er en europeisk plomme – forskjellige typer europeiske plommer

Video: Hva er en europeisk plomme – forskjellige typer europeiske plommer

Video: Hva er en europeisk plomme – forskjellige typer europeiske plommer
Video: Q&A - Do European plum varieties pollinate Asian varieties? 2024, April
Anonim

Plommer kommer i tre forskjellige typer: europeiske, japanske og amerikanske arter. Hva er en europeisk plomme? Europeiske plommetrær (Prunus domestica) er en eldgammel, tamme art av frukttre. Disse plommetrærne produserer de mest kjente kultiverte plommene og de mest utbredte. Les videre for mer europeisk plommefakta og tips om europeisk plommedyrking.

Hva er en europeisk plomme?

Du vil ikke finne europeiske plommetrær som vokser vilt i europeiske skoger. Dette treet er bare kjent i dyrking, men det er plantet rundt om i verden i tempererte områder. Europeiske plommetrær vokser godt i det vestlige USA. De blomstrer på senvinteren eller tidlig på våren. Frukten modnes mellom vår og høst, med innhøsting av forskjellige typer europeiske plommer på forskjellige tidspunkter mellom mai og september.

Så nøyaktig hva er en europeisk plomme? Hvordan ser det ut og hvordan smaker det? Europeiske plommetrær produserer plommer med skinn i en rekke farger - vanligvis blå eller rødbrune, selv om populære 'Green Gage'-plommer er grønne, mens 'Mirabelle'-plommer er gule. Disse plommene er ofte hermetisert eller laget til syltetøy eller gelé.

De fleste europeiske plommer er ganske søte, men noen er jevnesøtere. Svisker er en av de ulike typene europeiske plommer. De er plommer som har høyt nok sukkerinnhold til at dyrkere kan tørke plommene i solen uten å gjære.

Europeisk plommedyrking

I følge europeiske plommefakta er disse frukttrærne selvfruktbare. Dette betyr at de produserer frukt selv uten et nærliggende plommetre av en annen, men kompatibel art. Du kan imidlertid få bedre avling hvis du har kompatible europeiske plommetrær i nabolaget.

Når du begynner å dyrke europeisk plomme, husk å plante trærne på et solrikt sted. De trenger mange timer med direkte sol om dagen for å få frukt.

Disse trærne gjør det best i godt drenerende jord som holder på fuktigheten med en jord-pH mellom 6,0 og 6,5. De kan til og med trives i tung leirjord så lenge dreneringen er god.

Plant plommetrær veldig tidlig på vinteren. Plasser dem 18 til 22 fot (5,5-7 m.) fra hverandre for å tillate moden størrelse. Ikke sleng inn gjødsel på tidspunktet for planting, men vent minst seks uker etter planting med å gjødsle.

Anbefalt: