Growing A Topsy Turvy Echeveria – Lær om Topsy Turvy-sukkulenter

Innholdsfortegnelse:

Growing A Topsy Turvy Echeveria – Lær om Topsy Turvy-sukkulenter
Growing A Topsy Turvy Echeveria – Lær om Topsy Turvy-sukkulenter

Video: Growing A Topsy Turvy Echeveria – Lær om Topsy Turvy-sukkulenter

Video: Growing A Topsy Turvy Echeveria – Lær om Topsy Turvy-sukkulenter
Video: How to//Propagating cuttings//✂Topsy Turvy Echeveria succulents 2024, Kan
Anonim

Sukkulenter er varierte og kommer i mange forskjellige former og farger. Felles for dem alle er de kjøttfulle bladene og behovet for et tørt, varmt miljø. En Topsy Turvy-plante er en fantastisk type echeveria, en stor gruppe sukkulenter, som er lett å dyrke og gir visuell interesse til ørkenbed og innendørs containere.

Om Topsy Turvy-sukkulenter

Topsy Turvy-planten er en kultivar av Echeveria runyonii som har vunnet priser og er enkel å dyrke, selv for nybegynnere gartnere. Topsy Turvy danner rosetter av blader som vokser opp til mellom 8 og 12 tommer (20,5 og 30,5 cm.) i høyden og bredden.

Bladene har en sølvgrønn farge, og de vokser med en langsgående fold som bringer kantene nedover. I den andre retningen krøller bladene seg oppover og mot midten av rosetten. Om sommeren eller høsten vil planten blomstre og produsere delikate oransje og gule blomster på en høy blomsterstand.

Som andre typer echeveria, er Topsy Turvy et godt valg for steinhager, border og containere. Den vokser ute kun i veldig varmt klima, vanligvis sone 9 til 11. I kaldere klima kan du dyrke denne planten i enbeholder og enten hold den innendørs eller flytt den utenfor i varmere måneder.

Topsy Turvy Echeveria Care

Å dyrke en Topsy Turvy Echeveria er ganske enkelt og enkelt. Med riktig start og riktige forhold vil den trenge svært lite oppmerksomhet eller vedlikehold. Delvis til full sol, og jord som er grov eller sandholdig og som drenerer godt er avgjørende.

Når du har din Topsy Turvy i bakken eller en beholder, kan du vanne den når jorda tørker helt ut, noe som ikke vil være så ofte. Dette er bare nødvendig i vekstsesongen. Om vinteren kan du vanne den enda mindre.

De nederste bladene vil dø og brune etter hvert som Topsy Turvy vokser, så bare trekk disse av for å holde planten sunn og attraktiv. Det er ikke mange sykdommer som angriper echeveria, så det viktigste å passe på er fuktighet. Dette er en ørkenplante som stort sett må holde seg tørr med bare sporadisk vanning.

Anbefalt: