Snegler i kompost: er det nødvendig å håndtere kompostsnegler

Innholdsfortegnelse:

Snegler i kompost: er det nødvendig å håndtere kompostsnegler
Snegler i kompost: er det nødvendig å håndtere kompostsnegler

Video: Snegler i kompost: er det nødvendig å håndtere kompostsnegler

Video: Snegler i kompost: er det nødvendig å håndtere kompostsnegler
Video: PROOF - Snails & Slugs are Good for the Garden 2024, Mars
Anonim

Ingen liker snegler, de grove, slimete skadedyrene som spiser seg gjennom våre dyrebare grønnsakshager og skaper kaos i våre nøye stelte blomsterbed. Det kan virke rart, men snegler er faktisk verdifulle på visse måter, spesielt når det kommer til kompostering. Faktisk bør snegler i kompost hilses velkommen, ikke unngås. Nedenfor utforsker vi ideen om kompost og snegler og gir nyttige tips for å håndtere kompostsnegler.

Om kompost og snegler

Er snegler bra for kompost? Snegler lever vanligvis av levende plantemateriale, men de liker også planteavfall og ferskt søppel. For snegler er kompostbeholderen et perfekt miljø.

Hva kan være bra med snegler i kompost? Snegler er eksperter på å bryte ned organisk materiale, og dermed bidra til nedbrytningsprosessen. Faktisk dreper noen gartnere ikke snegler i det hele tatt. I stedet plukker de faktisk krypene fra planter og kaster dem i kompostbeholderen.

Ikke bekymre deg for mye for at snegler i kompost kan havne i blomsterbedene dine. Det er mulig at noen få overlever, men mange vil dø av alderdom før komposten forlater bingen. Også snegler har en tendens til å henge sammen i ferskt materiale som ennå ikke er nedbrutt.

Tilsvarende er snegleegg vanligvis ikke et problem fordi de blir spist av biller og andre organismer i søppelbøtta, eller de blir rett og slett klemt og dekomponerer. Hvis du fortsatt ikke er fornøyd med ideen om snegler i kompost, finnes det måter å håndtere kompostsnegler på.

Tips om håndtering av kompostsnegler

Bruk aldri snegleagn eller pellets i kompostbeholderen. Pellets dreper ikke bare snegler, men andre nyttige organismer som hjelper til med å behandle avfall til kompost.

Oppmuntre naturlige rovdyr som lever av snegler, for eksempel m alte biller, padder, frosker, pinnsvin og noen typer fugler (inkludert kyllinger).

Øk mengden karbonrike ingredienser i kompostbeholderen din, ettersom et stort antall snegler i komposten kan være et tegn på at komposten din er for bløt. Legg til strimlet avispapir, halm eller tørre blader.

Snegler foretrekker vanligvis toppen av komposten, hvor de kan få ferskt organisk materiale. Hvis du klarer å nå inn i kompostbeholderen, plukk ut sneglene om natten og slipp dem i en bøtte med såpevann.

Anbefalt: