Ginseng-planteproblemer: Feilsøking av problemer med ginsengplanter

Innholdsfortegnelse:

Ginseng-planteproblemer: Feilsøking av problemer med ginsengplanter
Ginseng-planteproblemer: Feilsøking av problemer med ginsengplanter

Video: Ginseng-planteproblemer: Feilsøking av problemer med ginsengplanter

Video: Ginseng-planteproblemer: Feilsøking av problemer med ginsengplanter
Video: Growing and Protecting Prized Ginseng Plants 2024, Kan
Anonim

Ginseng er en flott plante å dyrke fordi du kan nyte mange potensielle helsefordeler ved å bruke den medisinske roten og spare penger på å ikke kjøpe kosttilskudd. Det er bevis, om enn omstridt, at ginseng kan redusere betennelse, forbedre hjernefunksjonen, øke immunforsvaret, redusere tretthet og senke blodsukkeret. Dessverre er det mange ginsengproblemer du kan støte på i hagen, da dette ikke er den enkleste planten å dyrke i mengde.

Potensielle Ginseng Plant Issues

Å dyrke ginseng er ikke lett for nybegynnere. Det er en rekke problemer du vil møte, og de som har erfaring med å dyrke denne planten foreslår at du kaster ut all din konvensjonelle kunnskap om hagearbeid; det meste vil ikke fungere med ginseng. Her er noen av problemene du kan møte:

  • Ginsengplanter trenger skygge.
  • Avhengig av forholdene kan ginseng være svært utsatt for skade fra skadedyr og sykdommer.
  • Det tar år før ginseng vokser til modenhet.
  • Det er noe slikt som ginseng-krypskyting.
  • Ugress kan lett utkonkurrere ginsengplanter.

Håndtering av problemer med ginseng

Det er mulig å vokseginseng vellykket, men det er ikke lett. Det er noen forebyggende strategier og vedlikeholdsarbeid du kan gjøre for å få en sunn avling, men noen ganger kommer det ned til prøving og feiling.

  • Ginseng vokser best i 60 til 80 prosent skygge, og derfor vokser den naturlig i skog. Det beste skogøkosystemet er blandet løvtre og eviggrønt. Rene eviggrønne stativer vil ikke støtte ginseng. Du kan også lage skygge i hagen din for å dyrke denne planten.
  • Noen vanlige sykdommer som ginsengen din kan utvikle, er bladsykdom, avdemping og rotråte. Unngå sykdom ved å gi de beste forholdene og holde ginsengplanter spredt ut fra hverandre. Sykdom er mindre vanlig i naturlige, skogkledde omgivelser. De fleste sykdommer er sopp, så du kan prøve et soppdrepende middel for å behandle plantene dine hvis de viser tegn på infeksjon.
  • Skadedyr kan også være et stort problem. Snegler er vanlige og spiser bladene. Litt biting er ikke et problem, men et angrep kan ødelegge planter. Bruk agn for å drepe snegler eller mulch med sagflis for å tørke dem ut. Kuttorm kan også ødelegge blader og bør behandles med plantevernmidler. Andre insekter kan forårsake skade, men er vanligvis ikke alvorlige. Mus kan spise røttene, og hjort kan fullstendig ødelegge ginseng-avlingene.
  • Konkurranse fra ugress og til og med unge trær kan forårsake skrantende ginsengplanter. Hvis du vokser i skogen, velg et område med modne trær. Konkurranse påvirker ginseng mest i det første vekståret, så luk vekstområdet før planting og fortsett å luke til ginsengen vokser godt.
  • Poaching kan alltid være et problem meddyrking av ginseng. Det er penger å tjene på denne planten, så folk vil stjele den. Gjør regelmessige inspeksjoner av området ditt for å avskrekke krypskyttere, men varier tidspunktene for overraskelsesmomentet. Det kan også hjelpe å ha en hund i nærheten for å varsle deg om inntrengere.

Problemet med langsom vekst av ginseng er et problem som ganske enkelt krever tålmodighet. Hvis du er villig til å teste grensene for hagekonvensjonen og være tålmodig, kan det være veldig givende å dyrke ginseng.

Anbefalt: