Drep ildfluer skadedyr: Lær om lynfeil som skadedyrbekjempelse

Innholdsfortegnelse:

Drep ildfluer skadedyr: Lær om lynfeil som skadedyrbekjempelse
Drep ildfluer skadedyr: Lær om lynfeil som skadedyrbekjempelse

Video: Drep ildfluer skadedyr: Lær om lynfeil som skadedyrbekjempelse

Video: Drep ildfluer skadedyr: Lær om lynfeil som skadedyrbekjempelse
Video: Watermelon Rain 🍉 Chill Summer Lofi 🍉 Deep Focus To Study/Work To [ Lofi Hip Hop - Lofi Chill ] 2024, Kan
Anonim

Ildfluer er en verdsatt del av sommerhagen. Disse insektene er også kjent som lynfeil, og er unike for deres evne til å "lyse opp" når de flyr gjennom luften på en varm og fuktig kveld. Vanlig i bakgårder har mange gartnere kanskje aldri vurdert om dette insektet er en hagevenn eller fiende. Ved å lære mer om lynfeil og om livssyklusen deres, kan hjemmegartnere føle seg mer trygge på fordelene med ildfluer og deres evne til å oppmuntre til hyppigere besøk fra dette insektet.

Er Fireflies fordelaktige?

Voksne ildfluer er veldig vanlig i hager. Faktisk har selv de som bor i større byer sannsynligvis møtt dette insektet etter hvert som solen har begynt å gå ned. Voksne ildfluer er de som er lettest å identifisere. Mer spesifikt er mannlige lynfeil vanligvis de som sees fly gjennom hagen. Mens de lyser, søker de aktivt etter kvinnelige insekter.

Hunnen vil da "svare" med sitt eget signal. Selv om voksne er mest vanlige, finnes det også larveildfluer i hagen. Som med alle insekter, vil hagen bli påvirket på forskjellige måter avhengig av vekstsyklusen deres.

Voksne ildfluer lever av plantenektar i hagen. Selv om disse flygende insektene noen ganger kan hjelpe til med pollinering, er det lite sannsynlig at det er pålitelig å regne med lynfeil som skadedyrbekjempelse. Selv om de voksne lynene ikke lever av hageinsekter, betyr ikke dette at det ikke er noen fordeler med ildfluer.

Draper ildfluer skadedyr?

Når det kommer til ildfluer som skadedyrbekjempelse, refererer de fleste hagearbeidere til ildfluelarvene. Også kjent som glødeormer, finnes ildfluelarvene i bakken og i de øvre nivåene av jorda.

I likhet med det voksne insektet gløder også ildfluelarvene. Når det er sagt, er glødeormer ofte vanskelige å finne, da de er kjent for å gjemme seg i blader og annet hageavfall. I larveform lever ildfluer av andre insekter i jorda – som snegler, snegler og larver.

Det er enkelt å oppmuntre til tilstedeværelsen av lynfeil og deres larver i hagen din. Dyrkere kan lokke ildfluer til å besøke hagen deres ved å redusere eller stoppe bruken av kjemiske behandlinger. I tillegg vil små plantinger av nektarrike blomster bidra til å oppmuntre populasjoner av voksne insekter.

Lynfeillarver vil oftest bli funnet i hagebed og jordområder der bakken ikke har blitt forstyrret.

Anbefalt: