Does Liriope Need To Be Divided: Tips for Dividing Liriope Plants

Innholdsfortegnelse:

Does Liriope Need To Be Divided: Tips for Dividing Liriope Plants
Does Liriope Need To Be Divided: Tips for Dividing Liriope Plants

Video: Does Liriope Need To Be Divided: Tips for Dividing Liriope Plants

Video: Does Liriope Need To Be Divided: Tips for Dividing Liriope Plants
Video: How to Divide Liriope 2024, Kan
Anonim

Liriope, eller lilyturf, er en hardfør flerårig plante. Denne ekstremt populære eviggrønne er perfekt for bruk som et lite vedlikehold bunndekke eller for bruk som en kantplante langs fortau og utleggere. Den kan også brukes som et alternativ til gress i plener. Lilyturf tåler både varme og fuktighet og krever kun minim alt vedlikehold for å fortsette å trives. Så hva med liriope plantedeling? Må denne planten deles og i så fall hvordan og når?

Må Liriope deles?

Utover planting krever liriope lite stell fra huseiere. Disse plantene er motstandsdyktige mot de fleste sykdommer, og vokser seg større og kan spre seg fra en sesong til en annen. Konsekvent vanning og gjødsling vil videre bidra til etablering av sunne plantinger. Siden liriope-plantingene kan bli ganske store, kan det få produsentene til å spørre: "Må liriope deles?"

Meningene florerer om hvorvidt liriope trenger deling eller ikke. Som mange flerårige prydplanter, vil klumper av liriope fortsette å vokse i hver påfølgende sesong. I motsetning til andre planter har det imidlertid vært lite bevis som tyder på at veksten av liriope hemmer plantenes evne til åprodusere blomster. Av denne grunn anbefaler de fleste at liriope planteinndeling er gartnerens valg.

Liriope-planter vil fortsette å vokse godt i mange år, til tross for at de ikke deles ofte.

Hvordan dele en liriope

Selv om deling av liriope ikke er en obligatorisk del av vedlikeholdsrutinen, er det grunner til at en dyrker kanskje vil gjøre det. Å dele opp liriope er en ekstremt enkel og kostnadseffektiv måte å øke mengden planter i hagen på, eller starte prosessen med å etablere nye blomsterbed.

Å dele liriope-planter er ganske enkelt. Når du deler liriope, må dyrkere først grave opp planten og fjerne rotklumpen fra hagen. Når planten er fjernet, kutt forsiktig gjennom rotklumpen med en skarp, tagget kniv eller spade for større klumper. Denne prosessen kan deretter gjentas til anlegget er delt inn i ønsket antall.

Ideelt sett bør prosessen med å dele liriope gjøres tidlig på våren før ny vekst har gjenopptatt. På grunn av den hardføre naturen til denne planten, er det imidlertid mulig å dele denne planten senere på sesongen.

Etter å ha delt liriope-planter, finn et sted for de nye lilyturf-transplantasjonene. Selv om liriope vil tolerere en rekke vekstforhold, vil det være viktig å velge et plantested som mottar rikelig med sollys og et som er godt drenerende. Vann den nyplantede liriopen ukentlig til plantene har etablert seg.

Anbefalt: