Nemesia trimmeveiledning – Hvordan beskjære Nemesia-planter i hagen

Innholdsfortegnelse:

Nemesia trimmeveiledning – Hvordan beskjære Nemesia-planter i hagen
Nemesia trimmeveiledning – Hvordan beskjære Nemesia-planter i hagen

Video: Nemesia trimmeveiledning – Hvordan beskjære Nemesia-planter i hagen

Video: Nemesia trimmeveiledning – Hvordan beskjære Nemesia-planter i hagen
Video: How To Make Your Summer Bedding Plants Bloom Again 2024, Kan
Anonim

Nemesia er en liten blomstrende plante som er hjemmehørende i den sandede kystlinjen i Sør-Afrika. Dens slekt inneholder rundt 50 arter, hvorav noen har fått stor popularitet for de vakre vårblomstringene som minner om sløyfe lobelia. Hva med når de er ferdige med blomstringen: må Nemesia beskjæres? Det viser seg at å kutte ned Nemesia post-bloom kan bare gi deg en ny runde med blomster. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du beskjærer Nemesia-planter.

Om Nemesia-trimming

Nemesia kan dyrkes i USDA-sonene 9 til 10 som stauder og som møre ettårige planter i andre soner. Det er en enkel plante å dyrke og kommer i en rekke farger og tofarger.

Nemesia foretrekker å dyrkes i godt drenert jord i full sol, men blomstringen varer mye lenger i varmt klima når planten dyrkes i et område med ettermiddagsskygge. Nemesia blomstrer uansett om våren og blomstrer ferdig når sommervarmen kommer.

Den gode nyheten er imidlertid at selv om Nemesia ikke trenger å beskjæres, vil du sannsynligvis få en ny blomstring ved å trimme Nemesia tilbake.

Hvordan beskjære Nemesia

Nemesia plantebeskjæring er en enkel prosess siden alt du prøver å gjøre erfjern de brukte blomstene. Før du beskjærer en Nemesia-plante, sørg for å rense den skarpe beskjæringssaksen din for å redusere overføring av mulig sykdom.

Etter at planten har blomstret, fjern de brukte blomstene med saksen. Når planten begynner å dø tilbake i sommervarmen, prøv aggressivt å kutte ned Nemesia med minst halvparten. Dette vil gi planten litt tid til å omgruppere seg og muligens blomstre igjen til høsten.

Hvis du vil oppmuntre unge planter til å forgrene seg og vokse, er det bare å knipe de ømme tuppene for hånd tilbake til rett over det første settet med blader.

Nemesia formeres med både frø og stiklinger. Hvis du ønsker å forplante stiklinger, velg skudd uten blomster eller knopper og klipp 15 cm av et endeskudd med desinfiserte beskjærere. Dypp i rothormon og plant.

Anbefalt: