Håndholdte hagespredere: Hvordan bruke en håndspreder for såing eller gjødsling

Innholdsfortegnelse:

Håndholdte hagespredere: Hvordan bruke en håndspreder for såing eller gjødsling
Håndholdte hagespredere: Hvordan bruke en håndspreder for såing eller gjødsling

Video: Håndholdte hagespredere: Hvordan bruke en håndspreder for såing eller gjødsling

Video: Håndholdte hagespredere: Hvordan bruke en håndspreder for såing eller gjødsling
Video: Miracle-Gro® EverGreen® Handy Spreader - How To Use 2024, April
Anonim

Det er mange måter å spre gressfrø eller gjødsel jevnt over hagen din. Du kan ganske enkelt betale en plentjeneste for å gjøre det eller gjøre jobben selv. Selv om dette krever en innledende investering i et verktøy, vil det til slutt koste mindre. Håndholdte hagespredere er det billigste og enkleste sprederverktøyet å bruke. Vurder dette alternativet for lave kostnader og brukervennlighet, spesielt for mindre rom.

Hva er en håndspreder?

Håndspredning av frø eller gjødsel uten noen form for verktøy anbefales ikke. Du vil ikke være i stand til å plassere materialet særlig godt, noe som betyr at du vil ende opp med klumper av frø og gjødsel samt bare flekker.

Et rimelig verktøy for å håndspre frø og gjødsel jevnere og enkelt er en håndholdt spreder. Akkurat hva er en håndspreder lurer du kanskje på? Dette er en liten, enkel enhet med en trakt for å holde frøet eller gjødselen. Det er en håndsveiv for å spre materialet, selv om noen håndspredere har en batteridrevet mekanisme, så du trenger ikke å sveive den i det hele tatt.

En håndspreder er den enkleste av alle typer spredere å bruke. Sammenlignet med en drop- eller broadcast-spreder som du skyver over gården, en håndholdttypen er lett, billig og enkel å bruke. Det er best for mindre rom og mindre budsjetter. Du kan til og med bruke den til å distribuere s alt på oppkjørselen eller gangveiene om vinteren.

Hvordan bruke en håndspreder

Det er ikke vanskelig å bruke en håndspreder. Hvis du kan gå hele hagen din, kan du enkelt bruke denne enheten til å spre frø eller gjødsel. Først må du lese instruksjonene for bruk av din spesielle modell. Generelt kan du imidlertid følge disse trinnene og tipsene:

Velg innstillingen for kringkastingsområdet hvis sprederen din har det alternativet. Fyll beholderen med frø eller gjødsel. Gjør dette i et område, som oppkjørselen, som vil være lett å rengjøre hvis du søler. Bruk hansker når du arbeider med gjødsel.

Drei sveiven eller trekk avtrekkeren på en batteridrevet enhet mens du går i norm alt tempo rundt i hagen din. Hvis du trenger å slutte å gå, slutter du bare å sveive eller stopper motoren fra å snurre. Rengjør og tørk sprederen etter hver bruk.

Anbefalt: