Fusarium-kontroll på Gladioler – Lær om Fusarium Of Gladiolus Flowers

Innholdsfortegnelse:

Fusarium-kontroll på Gladioler – Lær om Fusarium Of Gladiolus Flowers
Fusarium-kontroll på Gladioler – Lær om Fusarium Of Gladiolus Flowers

Video: Fusarium-kontroll på Gladioler – Lær om Fusarium Of Gladiolus Flowers

Video: Fusarium-kontroll på Gladioler – Lær om Fusarium Of Gladiolus Flowers
Video: Nematodes: A world to discover | Leendert Molendijk - Wageningen University 2024, Kan
Anonim

Gladiolus-planter vokser fra knoller og plantes ofte i massevis, og gir stående farge til bed og grenser i landskapet. Hvis knollene til de uplantede gladene dine virker misfargede og usunne, kan de være infisert med gladiolus fusarium råte. La oss se på fusariumvisne og råtne for å se om knollene dine kan reddes.

Glad med Fusarium Wilt

Fusarium of gladiolus er en sopp som kan skade knollene du har lagret for vinteren. Flekker og gulning er de første tegnene på problemer, som går over til større misfargede områder og lesjoner. Disse blir etter hvert til brunaktig eller svartaktig tørråte. Røtter er skadet eller har forsvunnet. Kast disse.

Andre som er lagret sammen med dem, bør behandles. Å plante glader med fusariumvisne kan føre til gulning av løvverk, syke planter og ingen oppblomstring, hvis de spirer i det hele tatt. Fusariumvisne skyldes jordbåren Fusarium oxysporum. Det påvirker andre knoller og pærer foruten gladiolus. Noen typer av denne soppen angriper grønnsaker, noen frukter og noen trær.

Symptomene inkluderer gulning og hengende blader og stunting av planten. Sykdommen starter vanligvis ved bunnen av planten og beveger seg oppover. Soppsporer, som kan være hvite til rosa ifarge, dannes og vises på døende blader og stengler nær jorda. Disse er klare til å flytte med vind, regn eller vanning over hodet og infisere andre planter i nærheten.

Mens soppen finnes i jorden, uten en plantevert, oppmuntrer temperaturer på 24–32 C. til utvikling og gir det perfekte miljøet for sporevekst. Fusarium flytter inn i røttene eller kan allerede eksistere der. Det kan spre seg gjennom planter i hagen så vel som drivhuset.

Fusarium-kontroll på Gladioli

Kontroll i drivhuset kan omfatte damping av jorda eller gassing med et profesjonelt produkt for å bli kvitt soppen. Gjennomvåt planter med et godkjent soppmiddel. Hjemmegartneren bør grave opp infiserte planter og kaste alle infiserte deler, inkludert røtter.

Hvis hjemmegartneren ønsker å fortsette å dyrke i potensielt infisert jord, kan det være solarisert eller et soppdreper brukt til behandling. Noen soppdrepende midler er tilgjengelige for ikke-lisensierte gartnere å bruke. Se etter disse på oppussingssenteret ditt.

Anbefalt: