Kompakte Viburnum-planter: Dyrking av dvergtyper av Viburnum i hagen

Innholdsfortegnelse:

Kompakte Viburnum-planter: Dyrking av dvergtyper av Viburnum i hagen
Kompakte Viburnum-planter: Dyrking av dvergtyper av Viburnum i hagen

Video: Kompakte Viburnum-planter: Dyrking av dvergtyper av Viburnum i hagen

Video: Kompakte Viburnum-planter: Dyrking av dvergtyper av Viburnum i hagen
Video: Красивые и простые в уходе кустарники для малоуходного сада 2024, Kan
Anonim

De fleste busker er imponerende for en sesong. De kan tilby blomster om våren eller brennende høstfarger. Viburnums er blant de mest populære buskene for hjemmehager siden de gir mange sesonger med hageinteresse. Imidlertid har ikke alle gartnere en plass som er stor nok til å romme disse store buskene.

Hvis dette er din situasjon, er hjelp på vei ettersom nye dvergviburnum-varianter har utviklet seg. Disse kompakte viburnum-plantene tilbyr den samme flersesonggleden, men i en mindre størrelse. Les videre for informasjon om små viburnum-busker.

Dvergtyper av Viburnum

Hvis du er en gartner med en mindre hage, vil du ikke kunne plante Koreanspice viburnum (Viburnum carlesii), den skyggetolerante busken med berusende duftende vårblomster. Denne varianten kan bli 2 m høy, en formidabel størrelse for en liten hage.

Gatt etterspørselen, har markedsplassen svart med mindre kultivarer, slik at du nå kan begynne å dyrke dvergviburnum. Disse dvergtypene av viburnum vokser sakte og holder seg kompakte. Du velger selv siden det er flere små varianter tilgjengelig i handelen. Hvilket bedre navn for en kompakt viburnum-plante enn Viburnumcarlesii ‘Compactum?’ Den har alle de flotte egenskapene til den vanlige, større planten, men topper ut i halve høyden.

Hvis drømmebusken din er amerikansk tranebær (Viburnum opulus var. americanum syn. Viburnum trilobum), er du sannsynligvis tiltrukket av blomstene, fruktene og høstfargen. Som andre viburnums i full størrelse, skyter den opp til 2 meter høy og bred. Det er en kompakt variant (Viburnum trilobum ‘Compactum’), men som holder seg på halv størrelse. For mye frukt, prøv Viburnum trilobum ‘Spring Green.’

Du har kanskje sett pilved (Viburnum dentatum) i en hekk. Disse store og attraktive buskene trives i alle jordtyper og eksponeringer, og vokser til 12 fot (rundt 4 m.) i begge retninger. Se etter dvergviburnum-variantene, som «Papoose», bare 1 m høy og bred.

En annen stor, men likevel praktfull, busk er den europeiske tranebærbusken (Viburnum opulus), med iøynefallende blomster, sjenerøse avlinger av bær og brennende høstfarge. Den vokser til 15 fot (4,5 m.) høy. For virkelig små hager kan du velge Viburnum opulus ‘Compactum’ som holder seg til en relativt beskjeden 6 fot (nesten 2 m.) i høyden. Eller gå for virkelig liten med Viburnum opulus ‘Bullatum,’ som ikke blir over 61 cm høy og bred.

Å dyrke dvergviburnum i landskapet er en flott måte å nyte disse vakre buskene uten å ta opp ekstra plass.

Anbefalt: