Improving Soil Around Trees: How To Loosen Compacted Soil Around Trees

Innholdsfortegnelse:

Improving Soil Around Trees: How To Loosen Compacted Soil Around Trees
Improving Soil Around Trees: How To Loosen Compacted Soil Around Trees

Video: Improving Soil Around Trees: How To Loosen Compacted Soil Around Trees

Video: Improving Soil Around Trees: How To Loosen Compacted Soil Around Trees
Video: Fixing compacted soil around poorly planted trees. 2024, April
Anonim

Når trær ikke trives i en bakgård, har huseiere – og til og med noen arborister – en tendens til å fokusere oppmerksomheten på den kulturelle omsorgen treet får og problemer med skadedyr eller sykdommer. Den viktige rollen jorda spiller for et tres helse kan lett overses.

Når et tre har dårlig jord, kan det ikke etablere røtter og vokse godt. Det betyr at forbedring av jord rundt trær kan være den viktigste delen av trepleie. Les videre for informasjon om effekten av komprimert jord rundt trær og tips om hvordan du kan forbedre jorda rundt et etablert tre.

Hvis treet ditt har dårlig jord

Et tres røtter tar opp vann og næringsstoffer som lar treet produsere energi og vokse. De fleste av et tres absorberende røtter er i matjorda, til en dybde på omtrent 30,5 cm. Avhengig av treslag kan røttene strekke seg langt utover trekronens drypplinje.

Hvis et tre har dårlig jord, det vil si jord som ikke bidrar til rotvekst, vil det ikke kunne fungere. Et spesielt problem for urbane trær er komprimert jord rundt trær. Jordpakking har en svært negativ innvirkning på helsen til trær, hindrer eller hindrer vekst og fører til skadedyr eller skadedyr.sykdommer.

Byggearbeid er den viktigste årsaken til jordpakking. Tungt utstyr, kjøretøytrafikk og overdreven gangtrafikk kan presse jorden ned, spesielt når den er leirebasert. I komprimert leirjord blir de fine jordpartiklene tettpakket. Den tette jordstrukturen hindrer rotvekst og begrenser luft- og vannstrømmen.

Hvordan forbedre jord rundt et etablert tre

Det er lettere å unngå jordpakking fra anleggsarbeid enn det er å rette opp. Bruk av tykk, organisk mulch over rotsoner kan beskytte et tre mot fottrafikk. Den gjennomtenkte utformingen av en arbeidsplass kan lede trafikk bort fra etablerte trær og sørge for at rotsonen ikke blir forstyrret.

Forbedring av komprimert jord rundt et etablert tre er imidlertid en annen sak. For at behandlinger skal være effektive, må du ta tak i alle problemene som komprimering forårsaker: jord som er for tett til å la røttene trenge inn, jord som ikke holder vann eller lar det komme inn, og jord av dårlig kvalitet uten mange næringsstoffer.

Hvis du lurer på hvordan du kan forbedre jorda rundt et etablert tre, er du ikke alene. Mange arborister har kommet opp med teknikker for å behandle komprimert jord, men få av disse er effektive.

To enkle ting du kan gjøre for å begynne å forbedre jord rundt trær er mulching og vanning:

  • Påfør et 2- til 4-tommers (5-10 cm.) lag med organisk mulch et par tommer (7,5 cm.) fra stammen til drypplinjen og påfør på nytt etter behov. Mulchet bevarer umiddelbart jordfuktigheten. Over tid beskytter mulch mot ytterligerekomprimering og beriker jorda med organisk materiale.
  • Riktige mengder vanning er avgjørende for et tres utvikling, men vanskelig å bestemme når jorda er komprimert. Bruk en fuktighetssensor og et vanningssystem for å gi optimal fuktighet uten risiko for overdreven vanning.

Anbefalt: