Using Cover Crops To Improving Clay Soil - Dekkvekstplanter for leirejord

Innholdsfortegnelse:

Using Cover Crops To Improving Clay Soil - Dekkvekstplanter for leirejord
Using Cover Crops To Improving Clay Soil - Dekkvekstplanter for leirejord

Video: Using Cover Crops To Improving Clay Soil - Dekkvekstplanter for leirejord

Video: Using Cover Crops To Improving Clay Soil - Dekkvekstplanter for leirejord
Video: Cover Cropping: The LAZIEST Way to Improve Your Soil 2024, Kan
Anonim

Tenk på dekkvekster som levende mulch. Begrepet refererer til avlinger du dyrker for å tjene noen av de samme formålene som mulch: å dekke og beskytte brakkjord mot ugress og erosjon. Dekkvekster kan dyrkes tilbake i jorden for å forbedre næringsstoffer eller organisk innhold. Dette er nyttig for å fikse leirjord med dekkvekster. Les videre for informasjon om dekkvekstplanter for leirjord.

Bruk av dekkvekster for å forbedre leirjord

Leirjord er problematisk for gartnere siden den er tung og ikke lar vann renne lett gjennom. Mange vanlige hagevekster og prydplanter krever godt drenerende jord for best vekst.

Leirjord har både fordeler og ulemper. I motsetning til sandholdig jord, holder den på alt vann og næringsstoffer som kommer i veien, men den er tungt klissete når den er våt og hard som murstein når den er tørr.

Nøkkelen til å jobbe med leirjord er å tilføre organisk materiale. En måte å gjøre dette på for å begynne å bruke dekkvekster for å forbedre leirjord.

Dekkvekstplanter for leirjord

Siden organisk materiale vil gjøre leirjorden din enklere å bearbeide og bedre for plantene dine, er jobben din å bestemme hvilken form for organisk materiale du skal bruke. Du kan jobbe i 15 cm med råmaterialer, f.ekshakkede blader eller fersk gjødsel, om høsten og la jordmikrobene bryte materialet til humus plantene dine trenger.

Et annet alternativ, og kanskje lettere hvis du har tid og tålmodighet, er å fikse leirjord med dekkvekster. Du må planlegge på forhånd, siden du vil plante disse i hagen din i god tid før du planter grønnsakene eller blomstene dine.

Avhengig av hvilken dekkavling du velger, kan du bearbeide disse under før de går til frø. Massen deres vil både løsne leirjorda og tilføre ekstra nitrogen for å øke hageavlingene senere.

Beste dekkvekster for leirjord

Noen av de beste dekkvekstene for leirjord er kløver, vinterhvete og bokhvete. Du kan også velge avlinger med dype kranerøtter, som alfalfa og favabønner, for å trekke næringsstoffer inn i den øverste jorda fra undergrunnen samtidig som du bryter opp den kompakte leiren.

Plant disse avlingene om høsten, etter at regnet begynner, slik at jorden blir mykere. La dem vokse hele vinteren, og så dem ned i jorden om våren før de sår.

For maksim alt organisk innhold, plant en ekstra dekkvekst om våren som skal dyrkes under høsten. Et helt år med dekkvekster kan være det du trenger for å gjøre hagen din glad.

Anbefalt: