Hva er Elodea Waterweed: Kontroll av Elodea-planter i dammer

Innholdsfortegnelse:

Hva er Elodea Waterweed: Kontroll av Elodea-planter i dammer
Hva er Elodea Waterweed: Kontroll av Elodea-planter i dammer

Video: Hva er Elodea Waterweed: Kontroll av Elodea-planter i dammer

Video: Hva er Elodea Waterweed: Kontroll av Elodea-planter i dammer
Video: Anacharis Elodea - Oxygenating Pond Plants 2024, Kan
Anonim

Du kjenner kanskje elodea waterweed (Elodea canadensis) som kanadisk pondweed. Det er en populær nedsenket vannplante for vannhager og kjølevannsakvarier, som hjelper til med å kontrollere alger og holde vannet klart. Imidlertid er elodea vanngress en invasiv art når den rømmer ut i naturen. Det er derfor alle som bruker denne planten trenger å lære om å kontrollere elodea og problemer som kan oppstå. Les videre for mer informasjon om denne tjernveden pluss tips om hvordan du håndterer elodea.

Elodea Waterweed

Det er ingen tvil om at elodea pondweed er en nyttig plante for de med kjølige vannakvarier og vannelementer i hagen. Planten absorberer næringsstoffer, og ved å gjøre det begrenser den algevekst.

Elodea waterweeds røtter er forgrenede og sammenfiltrede stengler, som vokser over tre fot (1 m.) lange i kultivering og tre ganger så lange i naturen. Røttene er pakket med hengende grønne blader i virvler på tre, og de bittesmå blomstene dukker opp om sommeren og tidlig på høsten.

Propagation of Elodea Pondweed

Elodea pondweed-planter er enten hanner eller hunner, og begge er nødvendige for pollinering. Hannplanter er imidlertid sjeldne, så disse plantene forplanter seg vanligvis aseksuelt med stenglerbryte av og rote.

Når denne vanngressen finner veien inn i ville områder, kan den og blir invasiv. Sengene overvintrer på dypt vann, og de sprø grenene løsnes lett av enhver forstyrrelse. Nye røtter utvikler seg raskt fra disse fragmentene som danner nye bestander.

Controlling Elodea

Å kontrollere elodea blir viktig når du innser hvilken type skade den gjør i naturen. Ugresset danner tette matter i vannveier som forstyrrer enhver vannaktivitet, både rekreasjons- og kommersiell. De tette mattene kanter også ut av stedegne plantearter, noe som reduserer biologisk mangfold.

Dessverre er det vanskeligere å begynne å kontrollere enn det er å vokse. Faktisk er det svært komplisert å kontrollere elodea siden de fleste utryddelsesmetoder innebærer tap av plantefragmenter som tillater videre spredning. Det betyr at ethvert forsøk på å fjerne planten fysisk kan føre til kraftig gjenvekst.

Hvordan administrere elodea? Ulike land prøver forskjellige metoder, inkludert uttørking av vannmasser, bruk av spesielle lektere som kutter og fjerner ugresset fra vannet, og kjemiske eller biologiske kontroller.

Anbefalt: