Hva er Cherry Leaf Roll: Lær om Cherry Leaf Roll-symptomer og kontroll

Innholdsfortegnelse:

Hva er Cherry Leaf Roll: Lær om Cherry Leaf Roll-symptomer og kontroll
Hva er Cherry Leaf Roll: Lær om Cherry Leaf Roll-symptomer og kontroll

Video: Hva er Cherry Leaf Roll: Lær om Cherry Leaf Roll-symptomer og kontroll

Video: Hva er Cherry Leaf Roll: Lær om Cherry Leaf Roll-symptomer og kontroll
Video: Tony Robbins: STOP Wasting Your LIFE! (Change Everything in Just 90 DAYS) 2024, April
Anonim

Bare fordi kirsebærbladrullesyken har navnet 'kirsebær', betyr det ikke at det er den eneste planten som er rammet. Faktisk har viruset et bredt vertsområde, men ble først oppdaget på et søtt kirsebærtre i England.

Viruset kan påvirke mer enn 36 plantefamilier, og symptomer og skader på kirsebærblader er forskjellige fra gruppe til gruppe. Få noen tips om å gjenkjenne og behandle kirsebærbladrull her.

Hva er Cherry Leaf Roll?

Kirsebærbladrulleviruset er forskjellig fra art til hvordan de overføres. For eksempel kan bjørke- og valnøtttrær bli infisert gjennom pollen, mens mange andre planter får viruset gjennom infiserte frø. Den oppstod først i Nord-Amerika, men er nå utbredt over hele verden. Det kan forekomme på prydplanter, ugress, trær og dyrkede avlinger. Det er vanskelig å kontrollere kirsebærbladruller, og gartnere bør fokusere på forebygging.

Dette viruset påvirker mange forskjellige plantearter. Den har også fått navnet almmosaikk og valnøttbladrull. Hos søte kirsebærplanter forårsaker sykdommen en nedgang i plantehelsen og dermed avlingstap. I valnøtttrær forårsaker det dødelig nekrose.

Den overføres avpollen, frø eller poding av og til. Det er minst ni stammer av sykdommen, hver med forskjellige symptomer og alvorlighetsgrad. Hos noen få arter, som rabarbra, er sykdommen symptomfri.

Cherry Leaf Roll-symptomer

Som navnet tilsier, i kirsebær vil bladene rulle. De kan også få nekrotiske blomster, og i verste fall er nedfallet av treet så alvorlig at det vil dø. Andre symptomer på vanlige busker/trær inkluderer:

  • Bramble, svart hylle, blomstrende hundeved ,sølvbjørk – Klorotisk ringflekk, gule årer, bladmønstre
  • Engelsk valnøtt – Terminalskudd dør tilbake, svart linje, bladmønstre
  • Villpotet – Nekrotiske bladlesjoner, klorose
  • Americanelm – Klorotisk mosaikk, ringmønster, dør tilbake
  • Nasturtium – Nekrotiske årer

Noen av artene som er asymptomatiske inkluderer:

  • Bitter Dock
  • Rabarbra
  • Larkspur
  • Olive

Treating Cherry Leaf Roll

Dessverre er det ingen anbef alt kirsebærbladrullkontroll. Når viruset har blitt overført, er det en del av plantens fysiologi. Kilde planter fra anerkjente oppdrettere. Hvis du planlegger å pode, desinfiser verktøyene dine.

Hvis du mistenker at planten din har viruset, baby den, så kan den trekke gjennom. Hold det godt vannet, matet og fjern døende endespisser eller sammenrullede blader, siden de ikke vil komme seg.

Der en plante er alvorlig rammet, bør den fjernes, spesielt i frukthagesituasjoner.

Anbefalt: