Growing Hardy Fuchsia: Caring For Hardy Fuchsias In The Garden

Innholdsfortegnelse:

Growing Hardy Fuchsia: Caring For Hardy Fuchsias In The Garden
Growing Hardy Fuchsia: Caring For Hardy Fuchsias In The Garden

Video: Growing Hardy Fuchsia: Caring For Hardy Fuchsias In The Garden

Video: Growing Hardy Fuchsia: Caring For Hardy Fuchsias In The Garden
Video: How to grow Hardy Fuchsias/Garden Style nw 2024, Kan
Anonim

Elskere av fuchsia må si farvel til de vakre blomstringene når temperaturene kjølner, eller gjør de det? Prøv å dyrke hardføre fuchsiaplanter i stedet! Hardfør fuchsia, som er hjemmehørende i det sørlige Chile og Argentina, er et flerårig alternativ til den ømme årlige fuchsiaen. Les videre for å lære hvordan du dyrker og tar vare på hardføre fuchsiaer.

Om Hardy Fuchsia-planter

Hardige fuchsiaplanter (Fuchsia magellanica) er flerårige blomstrende busker som er hardføre til USDA sone 6-7. De vokser fra fire til ti fot (1-3 m.) i høyden og tre til seks fot (1-2 m.) på tvers. Bladverket er grønt, ov alt og plassert midt imot hverandre.

Busken blomstrer om våren og holder seg pålitelig gjennom høsten med røde og lilla dinglende blomster. Disse plantene har naturalisert seg i Sør-Amerika og andre milde klimatiske regioner og er så produktive at de nå regnes som en invasiv art. Husk dette før planting og sjekk med ditt lokale utvidelseskontor for å sikre at det er greit å plante i området ditt.

How to Grow Hardy Fuchsia

Selv om hardfør fuchsia kan dyrkes som en flerårig plante, ser dette ut til å være avhengig av jorddrenering. I likhet med andre fuchsiaer tåler ikke hardfør fuchsia varmen, så velg et område med godt drenerende jordmed delvis sol til skygge. Gjør jorden lysere ved å blande den med kompost eller annet organisk materiale eller plant i et høybed.

For å beskytte røttene mot våt, kald jord når de vokser, plant to til seks tommer (15 cm.) dypere enn du vanligvis ville plantet. Selv om det å plante dypere enn norm alt vil bidra til å sikre plantens overlevelse, husk at den også vil bremse fremveksten om våren.

Hardy Fuchsia Care

Om vinteren vil de hardføre fuchsiaplantene dø tilbake til jordnivå med ny vekst om våren. Når plantene har dødd tilbake, avstå fra å rydde opp landskapet ved å beskjære de døde grenene. De vil bidra til å beskytte kronen. Om høsten legger du også et 10-15 cm lag med mulch rundt kronen på plantene for å beskytte dem mot vintertemperaturer.

Omsorg for hardføre fuchsias fôringsbehov ligner på andre fuchsiahybrider; alle er tunge matere. Arbeid en saktefrigjørende gjødsel inn i jorden rundt rotklumpen ved planting. Etablerte planter bør ha den samme saktefrigjørende maten ripet ned i jorden tidlig på våren og igjen hver fjerde til sjette uke frem til midtsommer. Stopp matingen etterpå for å gi dem tid til å stivne før den første frosten kommer.

Anbefalt: