Opp-ned-urter – Lag en opp-ned-hengende urtehage

Innholdsfortegnelse:

Opp-ned-urter – Lag en opp-ned-hengende urtehage
Opp-ned-urter – Lag en opp-ned-hengende urtehage

Video: Opp-ned-urter – Lag en opp-ned-hengende urtehage

Video: Opp-ned-urter – Lag en opp-ned-hengende urtehage
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Kan
Anonim

Det er på høy tid for urtene dine. Kan urter vokse opp ned? Ja, faktisk, og de tar mindre plass, noe som gjør en slik hage perfekt for en lanai eller liten uteplass. Mange vil til og med opptre vakkert innendørs, rett på kjøkkenet der du trenger dem.

Å dyrke urter opp ned har visse fordeler og noen få ulemper, men kan være nyttig i små hagerom. Opp ned urter er lett tilgjengelige og vokser like godt som tomater når de henges vertik alt. Du kan enkelt lage din egen hengende urtehage med bare noen få enkle husholdningsartikler.

Fordeler med en hengende urtehage

Urter som vokser opp ned er gode plassbesparende for gartnere som ikke har en praktisk hageplass. Praksisen gir bedre drenering, reduserer vanlige skadedyr og forbedrer luftsirkulasjonen og soltilgangen.

Beholderne har en tendens til å tørke ut raskere enn tradisjonelle potter, men de holder urtene innen rekkevidde for maksimal bekvemmelighet. I tillegg trenger du ikke kjøpe en opp-ned beholder - du kan lage din egen på få minutter. Det er til og med et prosjekt barna dine kan glede seg over.

Hvilke urter vokser opp ned?

Ikke alle urter vokser godt opp ned. Rosmarin, for eksempel, med sin bushier vekst og store størrelse ville gjøre det bedre i bakken. Imidlertid krypende plantersom timian, oregano og merian gir nydelige, etterslepende opp-ned urter.

Urter som ikke blir for store er også utmerkede valg. Vurder sitronverbena, basilikum, persille og mynte.

Invasive urter som kan ta over utenfor hager er gode valg for vertikal dyrking, og hindrer dem i å spre seg og bli for aggressive. Urter som koriander varer lenger fordi du kan ta tak i plantekassen og raskt flytte den innendørs hvis fryser truer.

Hvordan lage din egen opp-ned-plantemaskin

Enten du dyrker urter opp ned innendørs eller ute, lag din egen plantekasse. Alt du trenger er en stor brusflaske, saks eller en barberkniv, en hullmaskin, gaffatape, hyssing og jord. Pluss en plante.

Klipp bunnen av flasken. Pakk den kuttede kanten tykt inn i gaffatape for å gi støtte. Stikk fire jevnt fordelte hull rundt den teipede delen.

Arbeid planten forsiktig gjennom det lille hullet i bunnen av plantekassen. Fyll igjen med skitt og topp med mulch hvis du vil.

Trekk hyssingen gjennom hullene og du har nettopp laget en hengende urtehage.

Anbefalt: